Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ένα κελί για την «εξυγίανση»

Ένα κελί για την «εξυγίανση»

Το μεγαλύτερο «ποδοσφαιρικό» σκάνδαλο της τελευταίας τριετίας είναι βαθιά «πολιτικό».

Δύο τέως Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ (Νίκος Παππάς, Γιώργος Βασιλειάδης). Η αγορά του –ημιτελούς- συστήματος V.A.R που έγινε με χρήματα του ελληνικού δημοσίου, σε τιμή (14 εκατ εκατ ευρώ) σχεδόν τριπλάσια σε σχέση με την κανονική.

Και η διερεύνηση για την ύπαρξη και λειτουργία εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο, που καθίζει στο εδώλιο του κατηγορουμένου εξέχοντα μέλη της «Εξυγίανσης» όπως ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος και ο επικεφαλής της ΚΕΔ Μέλο Περέιρα.

Τα κομμάτια ενός παζλ που δεν χρειάζεται κάποιος να το ολοκληρώσει προκειμένου να αντιληφθεί το αυτονόητο: Ότι σφίγγουν τα γάλατα για εκείνους που μας υποσχέθηκαν ότι θα φέρουν πίσω τις Κυριακές μας. Τους ίδιους που προσπαθούν αυτές τις ημέρες να πείσουν UEFA/FIFA να βάλουν… πλάτη για χάρη τους προκειμένου να γίνουν μια ώρα αρχύτερα οι εκλογές της Ομοσπονδίας.

Δεν είναι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και… Παναθηναϊκός αυτή η ιστορία. Είναι πρωτίστως ένα πολιτικό σκάνδαλο κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος. Γιατί εδώ το VAR στοίχισε τρεις φορές παραπάνω από τις άλλες χώρες; Ποιος ενέκρινε έναν διαγωνισμό με έναν «υποψήφιο»; Πως η εταιρία που πήρε το έργο συνδέεται με τον επικεφαλής της διαιτησίας, Μέλο Περέιρα;

Και κατ επέκταση: Είναι τελικά οι… πολιτικές πλάτες που γίνονται σε εκείνους που έχουν δημιουργήσει μια κανονική συμμορία στο ποδόσφαιρο. Κάποιους που νομίζουν ότι είναι πάνω από νόμους, πάνω από κανόνες. Πάνω από το ίδιο το παιχνίδι.

Το VAR στην Ελλάδα ήρθε μισό. Κόστισε 14 εκατ ευρώ. Και το πλήρωσε ο φορολογούμενος. Οι σοβαρές Λίγκες της Ευρώπης αγόρασαν το «πλήρες πακέτο» με 5 εκατ ευρώ. Πλήρωσαν οι ίδιες ή έστω η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας.

Στις σοβαρές Λίγκες το VAR κάνει λάθη. Όπως και εδώ. Οι ομάδες όμως και κατ επέκταση οι φίλαθλοι έχουν το δικαίωμα κάθε Δευτέρα να ξέρουν πως έγιναν αυτά τα λάθη. Τι συζήτησαν οι διαιτητές μεταξύ τους μέχρι να καταλήξουν σε κάποια απόφαση.

Στην Ελλάδα το VAR «κόλλησε» στο ματς Λαμία-ΠΑΟΚ, και η ΚΕΔ με ανακοίνωση της το ίδιο βράδυ είπε ψέματα πως αυτό δεν συνέβη ποτέ. Γιατί; Γιατί δεν είπαν την αλήθεια έστω εκ των υστέρων όταν ο Μιχάλης Κουκουλάκης ενημέρωσε με mail τον Αλέξανδρο Χολέβα που μας τον έκανε… δώρο στην ΕΠΟ ο Γιώργος Βασιλειάδης απευθείας από το πολιτικό του γραφείο.

Στην Ελλάδα παίρνουν θέση στο VAR συγκεκριμένοι διαιτητές, σε ματς συγκεκριμένων ομάδων. Γιατί;

Κάποια στιγμή θα πρέπει όλα αυτά να απαντηθούν. Υπεύθυνα.

Από τους Υπουργούς που έβαλαν τις υπογραφές. Αλλά και από τους ανθρώπους που όχι μόνο «διαλύουν» το ποδόσφαιρο αλλά που σηκώνουν μπαιράκι για να κρατήσουν τα πόστα άλλη μια 4ετία. Σκεφτείτε να προχωρήσει αυτή η δικογραφία που από την Παρασκευή βρίσκεται στη Βουλή.

Η Εισαγγελία διαφθοράς ζητά την άρση της ασυλίας του Νίκου Παππά αλλά και του Γιώργου Βασιλειάδη -δεν είναι πια ούτε βουλευτής. Οι δύο τέως υπουργοί διώκονται για ηθική αυτουργία κατά συναυτουργία και εμπλέκονται άμεσα με την έρευνα για την «εγκληματική οργάνωση» που -με βάση την μηνυτήρια αναφορά- δρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και απεργάζεται κακουργηματική αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων.

Συγκατηγορούμενοι τους για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης είναι ο Βαγγέλης Γραμμενος, ο Μέλο Περειρα (συνεργαζόταν με την MEDIA LUSO, θυγατρική εταιρεία της MEDIA PRO που πήρε το VAR και ενέκρινε την ελληνική εκδοχή VAR) και φυσικά η ΚΕΔ, με τους Μιχάλη Κουκουλάκη, Αλέξανδρο Χολέβα, Λιφ Λίντμπεργκ, Φερνάντεθ Μαριν.

Επίσης και ο «τοποτηρητής» των UEFA/FIFA Πετρ Φούσεκ που κάποιοι τον πίστεψαν σαν… ευαγγέλιο λίγες μέρες πριν όταν ήταν στο προσκήνιο η κόντρα με τον Υφυπουργό Αθλητισμού για τις εκλογές.

Σκεφτείτε επίσης ότι κατηγορούμενοι είναι και οι πέντε διαιτητές της αναμέτρησης Βόλος-Ολυμπιακός (Φωτιάς, Ευαγγελου, Σάββας, Φίλου, Φωτόπουλος), όπως και οι διαιτητές Ζαχαριάδης και Διαμαντόπουλος.

Και ύστερα κάντε τον λογαριασμό: Χωρά σε ένα κελί η «εξυγίανση»;

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024