Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χαρίτσης: Ο Μητσοτάκης να πάρει θέση για την παρέμβαση Ντομπρόβσκις

Χαρίτσης: Ο Μητσοτάκης να πάρει θέση για την παρέμβαση Ντομπρόβσκις

Να πάρει θέση κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Χαρίτσης με αφορμή τις δηλώσεις στα ΝΕΑ του αντιπροέδρου της Κομισιόν Βάλντις Ντρομπρόβσκις για την «ενισχυμένη εποπτεία» που θα συνοδεύει το πακέτο των 32 δις ευρώ για την Ελλάδα.

Να πάρει θέση κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Χαρίτσης με αφορμή τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Κομισιόν Βάλντις Ντρομπρόβσκις για την «ενισχυμένη εποπτεία» που θα συνοδεύει το πακέτο των 32 δις ευρώ για την Ελλάδα.

Ξεκάθαρες απαντήσεις από τους πολιτικούς του φίλους

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη «να αναλάβει τις ευθύνες του και να ζητήσει ξεκάθαρες απαντήσεις από τους πολιτικούς του φίλους», διαμηνύοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει «επιστροφή στον καταστροφικό φαύλο κύκλο της λιτότητας και της ύφεσης».

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής της Οικονομικής και Νομισματικής πολιτικής της Κομισιόν κ. Ντομπρόβσκις, σε δήλωσή του στα ΝΕΑ τόνισε ότι «για την Ελλάδα υπάρχει ακόμη η ενισχυμένη εποπτεία και θα είναι προσφανώς ένας παράγοντας που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη».

Ανέξοδες διαβεβαιώσεις

«Αντί ο κ. Μητσοτάκης να μοιράζει ανέξοδες διαβεβαιώσεις στο εσωτερικό ότι το πακέτο της Κομισιόν δεν θα περιλαμβάνει μνημονιακούς όρους, οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στη χώρα και να ζητήσει ξεκάθαρες απαντήσεις από τα ευρωπαϊκά όργανα κι από τους πολιτικούς του φίλους», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Συμπλήρωσε δε, ο κ. Χαρίτσης ότι οι δηλώσεις του κ. Ντομπρόβσκις για τα κονδύλια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης, «ξυπνούν μνήμες για τη χώρα μας που πιστεύαμε ότι έχουμε αφήσει οριστικά πίσω μας».

Θεατής των εξελίξεων

«Ο ρόλος του πρωθυπουργού – θεατή των εξελίξεων στον οποίο αρκείται μέχρι σήμερα, βλάπτει τη χώρα και τους πολίτες της», επισημαίνει και υπογραμμίζει χαρακτηριστικά πως «η απάντηση των ευρωπαϊκών λαών και των προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης στις επιδιώξεις του κ. Ντομπρόβσκις και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, δηλαδή στους ομογάλακτους της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, για επιστροφή στον καταστροφικό φαύλο κύκλο της λιτότητας και της ύφεσης είναι σαφής: Ούτε να το σκέφτεστε!».

Η πλήρης δήλωση του κ. Χαρίτση έχει ως εξής:

«Οι δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Κομισιόν, κ. Ντομπρόβσκις, περί αυστηρής εποπτείας σε ό,τι αφορά τα κονδύλια του Ευρωπαϊκού Ταμείο Ανάκαμψης, ξυπνούν μνήμες για τη χώρα μας που πιστεύαμε ότι έχουμε αφήσει οριστικά πίσω μας.

Η πρόταση της Κομισιόν είναι στη σωστή κατεύθυνση, καθώς σπάει επιτέλους το ταμπού δεκαετιών της νεοφιλελεύθερης λιτότητας, που στοίχισε ακριβά στις ευρωπαϊκές κοινωνίες και περισσότερο από όλες στην ελληνική.

Υπό την προϋπόθεση, βεβαίως, ότι η αναγκαία ενίσχυση δεν θα συνοδεύεται από σκληρή επιτροπεία και «αιρεσιμότητες» που παραπέμπουν στις πιο σκοτεινές μνημονιακές περιόδους.

Αντί, λοιπόν, ο κ. Μητσοτάκης να μοιράζει ανέξοδες διαβεβαιώσεις στο εσωτερικό ότι το πακέτο της Κομισιόν δεν θα περιλαμβάνει μνημονιακούς όρους, οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στη χώρα και να ζητήσει ξεκάθαρες απαντήσεις από τα ευρωπαϊκά όργανα κι από τους πολιτικούς του φίλους. Ο ρόλος του πρωθυπουργού – θεατή των εξελίξεων στον οποίο αρκείται μέχρι σήμερα βλάπτει τη χώρα και τους πολίτες της.

Η απάντηση των ευρωπαϊκών λαών και των προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης στις επιδιώξεις του κ. Ντομπρόβσκις και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, δηλαδή στους ομογάλακτους της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, για επιστροφή στον καταστροφικό φαύλο κύκλο της λιτότητας και της ύφεσης είναι σαφής: Ούτε να το σκέφτεστε!».

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024