Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τουρισμός: Οι Βρετανοί πανηγυρίζουν για το άνοιγμα των ελληνικών συνόρων

Τουρισμός: Οι Βρετανοί πανηγυρίζουν για το άνοιγμα των ελληνικών συνόρων

Με ενθουσιασμό υποδέχτηκαν τα βρετανικά ΜΜΕ το γεγονός ότι οι βρετανοί θα μπορέσουν να έρθουν στην Ελλάδα το φετινό καλοκαίρι, έστω και αν το ταξίδι τους συνοδεύεται από καραντίνα τουλάχιστον μιας εβδομάδας

Με ενθουσιασμό υποδέχτηκαν τα βρετανικά ΜΜΕ το γεγονός ότι οι βρετανοί θα μπορέσουν να έρθουν στην Ελλάδα το φετινό καλοκαίρι, έστω και αν το ταξίδι τους συνοδεύεται από καραντίνα τουλάχιστον μιας εβδομάδας.

Guardian και Daily Mirror με δημοσιεύματά τους «πανηγυρίζουν» για το γεγονός ότι η Ελλάδα ανοίγει τα σύνορά της στον κόσμο, παρά το γεγονός ότι η Βρετανία δεν συμπεριλαμβάνεται στις χώρες εκείνες που θα μπορούν να έρχονται ελεύθερα στην Ελλάδα.

Μπορεί να βρετανικά ΜΜΕ να μετέδωσαν με απογοήτευση τις προηγούμενες ημέρες πως η χώρα δεν περιλαμβανόταν μεταξύ των 29 χωρών που ανακοίνωσε η Ελλάδα και οι πολίτες των οποίων δεν θα χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα όταν φτάνουν στη χώρα, ωστόσο στέκονται στο γεγονός ότι τα σύνορα δεν θα είναι εντελώς κλειστά.

Πανηγυρίζουν οι Βρετανοί

Οι Βρετανοί ΘΑ μπορούν να πετάξουν στην Ελλάδα το καλοκαίρι, παρά την αρχική ταξινόμνηση της Βρετανίας στη μαύρη λίστα» σημειώνει δημοσίευμα της Daily Mail, που προσθέτει ωστόσο πως οι τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο θα υποβάλλονται σε τεστ κοροναϊού κατά την άφιξή του και θα μπαίνουν σε καραντίνα για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Οι κανόνες θα είναι αυστηροί, σημειώνει για το ίδιο θέμα, η ανάρτηση της Guardian, που εξηγεί πως η απόφαση της Ελλάδας βασίζεται στη λίστα των αεροδρόμιων που χαρακτηρίζονται ως υψηλού ρίσκου για την μετάδοση του φονικού ιού.

«Εφόσον ταξιδεύεις από αεροδρόμιο που δεν είναι στη λίστα του EASA, τότε ενδέχεται να υποβληθείς σε δειγματοληπτικό τεστ κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο» σημειώνεται στην ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης που παραθέτει το βρετανικό δημοσίευμα.

Όπως σημειώνεται στην Guardian, περισσότεροι από 4 εκατομμύρια Βρετανοί τουρίστες ταξίδεψαν το περασμένα καλοκαίρι στην Ελλάδα, ενώ είναι γνωστό πως οι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο βρέθηκαν στην πρώτη θέση μεταξύ των επισκεπτών που κατανάλωσαν περισσότερα κατ’ άτομο στη χώρα μας.

«Η Ελλάδα θα »πουλήσει» ως ασφαλής προορισμός»

Με τη διευκρίνιση της ελληνικής κυβέρνησης γίνεται αντιληπτό πως πολίτες από τη Βρετανία, οι οποίοι δεν θα ταξιδεύουν από αεροδρόμια υψηλού ρίσκου, δεν θα υποβάλλονται σε υποχρεωτικό τεστ και καραντίνα κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα.

«Με μεγάλη εξάρτηση από τον τουρισμό, έναν τομέα που φτάνει σχεδόν το 25% του ΑΠΕ, η Ελλάδα ανυπομονεί να ανοίξει και να κεφαλαιοποιήσει την επιτυχή διαχείριση της πανδημίας» σημειώνει κλείνοντας το δημοσίευμα της Guardian. Αφού επέβαλε δρακόντεια μέτρα, η Ελλάδα κατέγραψε λιγότερα από 3.000 κρούσματα του κοροναϊού και 178 νεκρούς.

«Η χώρα που λανσάρει παγκόσμια καμπάνια για να προωθήσει το αίσθημα ελευθερίας και χαράς που συνδέεται με το καλοκαίρι στην Ελλάδα, σκοπεύει να “πουλήσει” τον εαυτό της ως ασφαλή προορισμό στην εποχή του κοροναϊού», καταλήγει η Guardian.

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024