Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Lexus IS 2021: Η έκπληξη

Lexus IS 2021: Η έκπληξη

Η νέα τρίτη κατά σειρά γενιά του μεσαίου τετράθυρου μοντέλου της Lexus, θα αποκαλυφθεί σύντομα με χαρακτηριστικά που θα την εισαγάγουν σε μια νέα εποχή η οποία θα της επιτρέψει να κοιτάξει στα μάτια το γερμανικό ανταγωνισμό.

Οι Ιάπωνες φημίζονται για την καλώς νοούμενη μυστικοπάθειά τους, γνωρίζοντας πολύ καλά πώς, εφόσον το επιθυμούν, να κρατήσουν κάτι «κάτω» από τα ραντάρ.

Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει και η εξέλιξη του νέου IS, του μεσαίου premium μοντέλων της Lexus το οποίο αν και μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει το παραμικρό σημείο ζωής ως δοκιμαστικό πρωτότυπο, θα υποδεχθεί την τρίτη κατά σειρά γενιά του η οποία σύμφωνα με τις επίσημες συστάσεις θα αποκαλυφθεί διαδικτυακά στις 9 Ιουνίου.

Προς το παρόν το μοναδικό όσο και ενδιαφέρον τεκμήριο της παρουσίας του  ιαπωνικού μοντέλου είναι η σχεδίαση των πίσω φωτιστικών σωμάτων τα οποία διατρέχουν το πίσω τμήμα ακολουθώντας μια ολοένα και πιο δημοφιλή όσο και αισθητικά ελκυστική τάση.

Η Lexus δεν δημοσιοποιεί στοιχεία που να αφορούν τους κινητήρες ωστόσο δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία V8 κινητήρα στην κορυφή της γκάμας για τον οποίο, ωστόσο οι απόψεις διίστανται ανάμεσα σε ατμοσφαιρικό και υπερτροφοδοτούμενο. Το πλέον ευοίωνο σενάριο ωστόσο υπαγορεύει την αξιοποίηση ενός νέου twin-turbo V8 o οποίος θα εφοδιάζει αρχικά την αγωνιστική εκδοχή του LC και στην περίπτωση του IS θα χρησιμοποιηθεί σε μια υποδεέστερη εκδοχή ισχύος.

Ένα άλλο κομμάτι του παζλ το οποίο «λείπει» σε επίπεδο επίσημων πληροφοριών είναι η ταυτότητα της πλατφόρμας όπου θα βασιστεί το νέο IS. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες συντείνουν στο γεγονός  ότι αξιοποιήσει την νέα αρχιτεκτονική TNGA-L του ομίλου Toyota, κάτι που αν επαληθευτεί θα σημάνει την είσοδο του μεσαίου premium μοντέλου σε μια νέα εποχή.

Όπως και να έχει με την αρχιτεκτονική που θα χρησιμοποιηθεί, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι μετά την απόφαση της Lexus να μην προχωρήσει στην εξέλιξη μιας νέας γενιάς του GS, το IS θα αναλάβει να καλύψει το κενό αποκτώντας έναν πιο upmarket και πολυτελέστερο χαρακτήρα ο οποίος θα υποστηριχθεί τόσο από νέες τεχνολογίες άνεσης, ασφάλειας και υποβοήθησης όσο και από τη σχεδίαση η οποία θα απεμπολήσει την ήπια προσέγγιση του παρελθόντος  προς όφελος μιας πιο επιθετικής και σπορ εμφάνισης.

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024