Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αλλάζουν όλα στο US Open: Το πρωτόκολλο διεξαγωγής

Αλλάζουν όλα στο US Open: Το πρωτόκολλο διεξαγωγής

Πώς θα ταξιδέψουν στις ΗΠΑ οι τενίστες, πού θα μείνουν, οι σκέψεις για best of three στους άνδρες, τι θα γίνει με τα ball boys και την είσοδο στις εγκαταστάσεις.

Ο κοροναϊός έχει φέρει τα πάνω – κάτω και στο παγκόσμιο τένις, με πολλά τουρνουά να ακυρώνονται και πολλά ακόμα να βρίσκονται στον… αέρα, όπως είναι το US Open.

Οι άνθρωποι του αμερικάνικου γκραντ σλαμ βρίσκονται σε εγρήγορση και κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να διεξαχθεί κανονικά η διοργάνωση, ακόμα και χωρίς την παρουσία φιλάθλων. Οι διοργανωτές βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να φτιάξουν ένα πρωτόκολλο, που θα επιτρέπει τη διεξαγωγή του τουρνουά.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα το Associated Press, το πρωτόκολλο πάνω στο οποίο «δουλεύουν» οι διοργανωτές του US Open, περιλαμβάνει ιδιωτικές πτήσεις τσάρτερ από την Ευρώπη, την Νότιο Αμερική και την Ασία για τη μεταφορά των τενιστών και ελάχιστων συνοδών τους, ενώ πριν ταξιδέψουν για τις ΗΠΑ, όλοι θα πρέπει να εξεταστούν για Covid-19. Παράλληλα, υπάρχει σκέψη όλοι οι τενίστες που θα λάβουν μέρος στο US Open να μένουν σε ένα κεντρικό ξενοδοχείο, ενώ θα γίνονται καθημερινοί έλεγχοι θερμοκρασίας.

Το φετινό τουρνουά όπως προαναφέραμε θα πραγματοποιηθεί χωρίς φιλάθλους για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας, ενώ μέσα στο court θα υπάρχουν λιγότεροι officials και τα αποδυτήρια θα είναι κλειστά κατά την περίοδο των προπονήσεων στις εγκαταστάσεις του National Tennis Center.

Υπάρχουν επίσης σκέψεις να διεξαχθούν παιχνίδια best of three στους άνδρες, ενώ το πιο πιθανό σενάριο είναι να χρησιμοποιηθούν ενήλικες αντί ως ball boys αντί για παιδιά.

Η Chief Excecutive της Αμερικανικής Ομοσπονδίας αντισφαίρισης (USTA), Στέισι Άλαστερ, μιλώντας για το φετινό τουρνουά, ανέφερε: «Όλα είναι ακόμα ρευστά. Δεν έχουμε λάβει αποφάσεις και προσπαθούμε να ελέγξουμε όλα τα ενδεχόμενα. Επικεντρωνόμαστε 100% στην ασφαλή διεξαγωγή του τουρνουά στη Νέα Υόρκη και στο Billie Jean King Tennis Center. Βλέπουμε κι άλλα σενάρια διεξαγωγής εκτός των εγκαταστάσεων και της Νέας Υόρκης, ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024