Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Fallingwater : Ανακαλύπτοντας το πιο διάσημο σπίτι στον κόσμο

Fallingwater : Ανακαλύπτοντας το πιο διάσημο σπίτι στον κόσμο

Το Fallingwater αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα του Frank Lloyd Wright, του αναγνωρισμένου «μεγαλύτερου αμερικανού αρχιτέκτονα όλων των εποχών»

Με την υπογραφή του κορυφαίου αρχιτέκτονα Frank Lloyd Wright, το «Fallingwater» όπως ονομάζεται είναι μια πανέμορφη κατοικία η οποία σχεδιάστηκε για την οικογένεια Kaufmann το 1935 και έγινε αναμφισβήτητα το πιο αναγνωρίσιμο κομμάτι της νεωτεριστικής αρχιτεκτονικής στον κόσμο.

Ο Frank Lloyd Wright ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του και δημιούργησε μια κατοικία η οποία εκτός από ένα εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό επίτευγμα, διαθέτει ένα πλήθος από κλασικά στοιχεία που επηρέασαν το mid-century modern style, την αρχιτεκτονική, ακόμη και τη μόδα.

View this post on Instagram

La residencia Kaufmann, más conocida como LA CASA DE LA CASCADA, es una vivienda diseñada por el arquitecto estadounidense Frank Lloyd Wright, uno de mis arquitectos favoritos. Esta casa fue construida entre 1936 y 1939 sobre una cascada del río Bear Run, en el condado de Fayette del estado de Pensilvania (Estados Unidos). Hoy en día Fallingwater es un monumento nacional en Estados Unidos que funciona como museo y pertenece al Western Pennsylvania Conservancy. Lo malo de esta casa es el mantenimiento, el cual debe ser muy riguroso y bastante costoso, ya que el río corroe mucho sus cimientos. 🖤 Esta foto es para un concurso, dónde debo poner una foto de la casa de mis sueños. 🖤 "Con @arquimetsas le damos vida a este sueño" Amén que así sea… Jajajajajajaja 🤣 🖤 ¿Cuál es la casa de tus sueños? 🖤 #momentosarquimet #Fallingwater #lacasadelacascada #arquitectura #lacasademissueños #FrankLloydWright #cascada #naturalezaviva #arquitecturamoderna #naturaleza #concurso #lomasbello #casas #bosque #arquitecturaydiseño #cascadas #naturalezapura #AUTORESCONECTADOS

A post shared by Virginia Salazar (@vi.the.writer) on

Το σπίτι όπως αναφέρει το βρίσκεται στην νοτιοδυτική Πενσυλβάνια και είναι χτισμένο εν μέρει πάνω από έναν καταρράκτη. Διαθέτει εκπληκτική θέα στο γύρω δάσος – χάρη στα πολλά παράθυρα του – και παίρνει τα στοιχεία από το γύρω τοπίο, το οποίο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της διαμόρφωσης της ρευστότητας του.

Με έντονες ιαπωνικές επιρροές, όπως οι καθαρές γραμμές και οι ανοιχτοί χώροι, το σπίτι είναι μια ωδή σε μερικά από τα πιο γνωστά στιλιστικά φινιρίσματα του Wright.

Σήμερα το σπίτι είναι ένα εθνικό ορόσημο που προστατεύεται από τον αμερικανικό κρατικό νόμο, και είναι ανοικτό για περιηγήσεις.

Σύμφωνα με τους ιστορικούς, ο Wright έφτιαξε τα σχέδια σε λιγότερο από δύο ώρες, μετά από την επίσκεψη του Kaufmann, ο οποίος του ανέθεσε το έργο.

Αποκαταστάθηκε το 2011 με κόστος περίπου 14 εκατομμύρια δολάρια, με την απλότητα του να συνεχίζει να ενθουσιάζει μέχρι και σήμερα.

Υπολογίζεται κάθε χρόνο  περίπου 120.000 άνθρωποι επισκέπτονται το «Fallingwater».

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024