Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρισμός: Έτσι θα έρχονται οι επισκέπτες από το εξωτερικό - Πότε προβλέπεται καραντίνα

Τουρισμός: Έτσι θα έρχονται οι επισκέπτες από το εξωτερικό – Πότε προβλέπεται καραντίνα

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους ξένους τουρίστες από την 15η Ιουνίου και τον τρόπο που θα γίνει αυτό αναλύει ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους ξένους τουρίστες από την 15η Ιουνίου και τον τρόπο που θα γίνει αυτό αναλύει ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Οι ελληνικές αρχές, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, επικεντρώνονται στα αεροδρόμια προέλευσης των τουριστών, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους.

Δείτε επίσης: Προωθείται η δημιουργία ενός γαστρονομικού χάρτη της Ελλάδας

Υποχρεωτικά τεστ και καραντίνα

Την ίδια ώρα, σε υποχρεωτικό έλεγχο και καραντίνα θα μπαίνουν όσοι ταξιδιώτες έρχονται από αεροδρόμια περιοχών με αυξημένο αριθμό κρουσμάτων κοροναϊού, δηλαδή με κακή επιδημιολογική εικόνα.

Τα συγκεκριμένα αεροδρόμια περιέχονται σε κατάλογο τον οποίον καταρτίζει και επικαιροποιεί διαρκώς ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) και όποιος δόθηκε στη δημοσιότητα σε ταξιδιωτική οδηγία του υπουργείου Εξωτερικών.

«Όσοι τουρίστες ξεκινούν από αεροδρόμια τα οποία επισημαίνονται στη λίστα του EASA, ερχόμενοι στην Ελλάδα, θα περάσουν από υποχρεωτικό τεστ και παραμονή για μια ημέρα σε προκαθορισμένο ξενοδοχείο. Στην περίπτωση κατά την οποίαν το τεστ είναι αρνητικό, οι επισκέπτες αυτής της κατηγορίας θα υποχρεώνονται να παραμείνουν σε καραντίνα επί 7 ημέρες. Αν όμως το δείγμα είναι θετικό, θα μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών και θα παρακολουθείται η εξέλιξη της υγείας τους», αναφέρει ο κ. Θεοχάρης.

Πότε θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι

Παράλληλα, στους τουρίστες που έρχονται από αεροδρόμια τα οποία σύμφωνα τον EASA εκτιμούνται ως απολύτως ασφαλή, θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

«Η Ελλάδα ανοίγει τις πύλες εισόδου της συγκροτημένα, με ασφάλεια και πάντα με οδηγό τη σύμφωνη γνώμη των ιατρών. Κινούμαστε εντός του ιατρικού πλαισίου και εφαρμόζουμε κατά γράμμα τις οδηγίες των επιστημόνων, σε πλήρη εναρμόνιση με τις διεθνείς προδιαγραφές για την προστασία της υγείας κάθε τουρίστα και αλλά και των Ελλήνων πολιτών» καταλήγει ο κ. Θεοχάρης.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024