Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης : Κάθε τσιγάρο που σβήνει θα είναι και μια βαθιά ανάσα υγείας και προόδου

Μητσοτάκης : Κάθε τσιγάρο που σβήνει θα είναι και μια βαθιά ανάσα υγείας και προόδου

«Κάθε τσιγάρο που σβήνει θα είναι και μια βαθιά ανάσα υγείας και προόδου» ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στο Facebook με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος

«Κάθε τσιγάρο που σβήνει θα είναι και μια βαθιά ανάσα υγείας και προόδου» ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στο Facebook με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «επί χρόνια ολόκληρα, στην Ελλάδα υποδεχόμασταν την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος τυλιγμένοι σε γκρίζους καπνούς και πολιορκημένοι απ’ τους κινδύνους που προκαλούν», και πρόσθεσε ότι «όμως, μέσα σε 8 μήνες όλα άλλαξαν: Ο αντικαπνιστικός νόμος εφαρμόστηκε παντού. Κι έγινε άνεμος που καθάρισε την ατμόσφαιρα, δροσίζοντας με πολιτισμό και ευγένεια την καθημερινότητά μας».

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι «φέτος γιορτάζουμε υπερήφανοι την συγκεκριμένη Ημέρα» γιατί όπως ανέφερε «διαψεύσαμε όσους έλεγαν πως “αυτά δεν γίνονται”. Περιορίσαμε δραστικά τη βλαβερή συνήθεια, προστατεύοντας την υγεία μας. Σεβαστήκαμε τον διπλανό μας, τηρώντας τα όρια ανάμεσα στην ελευθερία και την κατάχρησή της. Και γίναμε μέρος μιας συλλογικής επιτυχίας, εντάσσοντας σε αυτήν τις προσωπικές μας επιλογές».

Και κατέληξε στην ανάρτησή του λέγοντας:

«Μοιάζει στ’ αλήθεια μακρινός ο καιρός που όλοι κάπνιζαν στους κλειστούς χώρους. Και δεν χρειάστηκαν πρόστιμα και ποινές. Η συνειδητή συμμόρφωση σε σωστούς κανόνες ήταν μία τρανή απόδειξη της δύναμης που έχει η Δημοκρατία της Πειθούς. Το πρώτο βήμα ατομικής πειθαρχίας, που στην πανδημία έγινε συνολική κοινωνική υπευθυνότητα.

Ο πόλεμος είναι εναντίον του καπνού, όχι των καπνιστών. Και πρέπει να συνεχιστεί, με στόχο η κατανάλωσή του να έχει μειωθεί κατά 25% έως το 2025. Όσα κερδίσαμε μέσα σε 8 μήνες έχουν χαράξει πια το δρόμο».

Το σύνθημα Κικίλια για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος

«Κάνουμε την κάθε μέρα, παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος».

Το σύνθημα αυτό ανέβασε στο λογαριασμό του στο Twitter o υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, γράφοντας: «Υγεία το πιο πολύτιμο αγαθό. Για σήμερα και για κάθε μέρα».

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 4-3 παρ. (2-2 κ.δ.): Επική πρόκριση με buzzer beater του Ντιαλό στο 120+1′!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέκλεισε την Λίβερπουλ στην παράταση με γκολ του Ντιαλό στο 120+1' και πέρασε στα ημιτελικά του FA Cup.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024