Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 ρίχτερ στην Κάσο. Μετά τον σεισμό 4,2 ρίχτερ που έγινε σήμερα στις 18.58 ώρα, νέος σεισμός σημειώθηκε πριν από λίγο ΒΔ της Κάσου.
Όπως ανακοινώθηκε εκ μέρους των φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών αναφέρει ότι σήμερα, στις 21:21 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε ασθενή σεισμική δόνηση με μέγεθος 4.4 στην κλίμακα Richter.
Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 373 Χλμ. ΝΑ της Αθήνας. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 32 Χλμ. ΒΔ της Κάσου.
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι επικρατέστερες ημερομηνίες είναι η Πέμπτη 23 Ιουλίου και η Παρασκευή 24 Ιουλίου, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση.
Από το υπουργείο Παιδείας επισημαίνεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το Μηχανογραφικό Δελτίο.