Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κίνηση ματ της Κύπρου έναντι των ανταγωνιστών στον τουρισμό

Κίνηση ματ της Κύπρου έναντι των ανταγωνιστών στον τουρισμό

Μέσα από αυτή την κίνηση, η κυπριακή κυβέρνηση φιλοδοξεί να αποκτήσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στη μάχη για μεγαλύτερο μερίδιο στην πίτα του τουρισμού

Μετά την πανδημία, οι χώρες της Μεσογείου μπαίνουν σε μια νέα μάχη, αυτή τη φορά διεκδικώντας μεγαλύτερο μερίδιο στην πίτα του τουρισμού. Η Κύπρος επιδιώκει να αποκτήσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, ανακοινώνοντας ότι σκοπεύει να αποζημιώσει τους τουρίστες σε περίπτωση που ο κοροναϊός καταστρέψει τις διακοπές τους.

Η κυπριακή κυβέρνηση αναφέρει ότι σκοπεύει να αναλάβει το κόστος νοσηλείας των τουριστών, αλλά και όλα τα έξοδα διαμονής των εξαρτημένων μελών της οικογένειάς τους, κίνηση που αναμένεται να ωθήσει αρκετούς τουρίστες στο να την επιλέξουν ως προορισμό.

Αν και εξακολουθεί να υπάρχει απαγόρευση για τους Βρετανούς τουρίστες, με τους Κύπριους επιδημιολόγους να σημειώνουν ότι θεωρούν τη διαχείριση της πανδημίας από τον Μπόρις Τζόνσον καταστροφική, ο υφυπουργός τουρισμού, Σάββας Περδίος δήλωσε ότι ελπίζει αυτό να αλλάξει μέχρι τα μέσα Ιουλίου, καθώς η λίστα των απαγορεύσεων θα αναθεωρείται συνεχώς.

Τα μόνα έξοδα που δεν σκοπεύει να καλύψει η κυπριακή κυβέρνηση είναι εκείνα που αφορούν τις πτήσεις επαναπατρισμού και τους ναύλους των ταξί προς το αεροδρόμιο.

Η πρωτοβουλία περιγράφεται μέσω πεντασέλιδης επιστολής στις αεροπορικές εταιρείες και τα ταξιδιωτικά γραφεία, όπου ανακοινώνονται και τα πρωτόκολλα υγιεινής που θα υιοθετήσει η χώρα όταν ανοίξει και πάλι τα σύνορά της στις 9 Ιουνίου. Ο κύριος Περδίος ανέφερε ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Ισπανία δεν θα είναι σε θέση να λάβουν αντίστοιχα μέτρα εξαιτίας του αριθμού των τουριστών, επομένως η Κύπρος θεωρεί πως η πρωτοβουλία θα αποτελέσει πόλο έλξης.

Στην πρωτόγνωρη συνθήκη της πανδημίας, η βιομηχανία του τουρισμού είναι πιο απελπισμένη από ποτέ στην προσπάθειά της να προσελκύσει τους παραθεριστές. Στη Σικελία, η τοπική κυβέρνηση σχεδιάζει να καλύπτει το ένα τρίτο των εξόδων διαμονής σε ξενοδοχεία, τόσο για τους εγχώριους όσο και για τους ξένους τουρίστες, ενώ πολυτελή ξενοδοχεία σε όλη την ήπειρο καταφεύγουν σε γενναίες εκπτώσεις.

Το σχέδιο για τα νοσοκομεία

Η Κύπρος έχει καταφέρει να ισοπεδώσει την καμπύλη της πανδημίας, με το Ελληνοκυπριακό κομμάτι του νησιού να έχει καταγράψει λιγότερα από 950 κρούσματα και μόλις 17 θανάτους, ενώ το Τουρκοκυπριακό κομμάτι ανακοίνωσε αρκετές εβδομάδες πριν ότι έχει νικήσει τη μάχη με τον ιό. Όμως οι Ελληνοκύπριοι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι θα είναι τυχεροί αν καταφέρουν να προσελκύσουν το ένα τρίτο των περίπου 3,98 εκατομμυρίων τουριστών που υποδέχτηκαν την περσινή χρονιά. Ο κύριος Περδίος αναφέρει ότι το ποιοτικό σύστημα δημόσιας υγείας και η διαθεσιμότητα ΜΕΘ θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο όταν η Κύπρος ανοίξει και πάλι τα σύνορά της για χώρες με αντίστοιχο επιδημιολογικό προφίλ τον επόμενο μήνα.

Σε αυτή τη λογική, οι 112 ΜΕΘ που είναι εξοπλισμένες με 200 αναπνευστήρες κρατούνται διαθέσιμες για τους βαριά ασθενείς, ενώ ένα νοσοκομείο 100 κλινών θα διατεθεί αποκλειστικά για τη νοσηλεία τουριστών που θα βρεθούν θετικοί στον ιό. Ένα ξενοδοχείο 500 κλινών θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος καραντίνας για τους συγγενείς και τις στενές επαφές των κρουσμάτων.

Αρνητικά τεστ πρέπει να φέρουν οι τουρίστες

Γνωρίζοντας ότι η υποδοχή τουριστών αποτελεί ρίσκο, οι κυπριακές αρχές απαιτούν ότι τα άτομα που φτάνουν στη χώρα θα πρέπει να επιδείξουν πιστοποιητικό που θα αποδεικνύει ότι βγήκαν αρνητικοί σε τεστ κοροναϊού, κατά τις τρεις τελευταίες ημέρες από την αναχώρησή τους.

Όλες οι χώρες της Μεσογείου έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στη Γερμανία φέτος το καλοκαίρι. Η συνήθεια των τουριστών της χώρας να μετακινούνται στο νότο κατά τους θερινούς μήνες, σε συνδυασμό με τον σχετικά επιτυχημένο περιορισμό της πανδημίας έχει δημιουργήσει ελπίδες ότι οι Γερμανοί θα σώσουν τη βιομηχανία του τουρισμού των χωρών.

Πηγή: www.theguardian.com

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024