Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εθνικό τυφέκιο

Εθνικό τυφέκιο

Ετοιμάζεται νέο τυφέκιο ελληνικής παραγωγής για τις Ενοπλες Δυνάμεις

Οπως  με ενημέρωσαν στρατιωτικές πηγές ένα από ένα από τα προγράμματα που τώρα εξετάζονται στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας  έχει να κάνει με την κατασκευή (και παραγωγή) στην Ελλάδα ενός σύγχρονου τυφεκίου που θα εξοπλίσει για τα επόμενα χρόνια τις Ενοπλες Δυνάμεις.

Ηδη ορισμένες χώρες έδειξαν (μετά από πρόσκληση) ενδιαφέρον για συμπαραγωγή, όπως οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η Γαλλία και κλπ. Την ίδια ώρα μπαίνει σε τροχιά ένα άλλο φιλόδοξο  πρόγραμμα για την κατασκευή (και παραγωγή) ενός «εθνικού οχήματος», δηλαδή ενός λαστιχοφόρου τεθωρακισμένου, καθώς και οχήματος μεταφοράς προσωπικού και άλλων τύπων στρατιωτικών οχημάτων.

Με τον ίδιο τρόπο  που θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα  με το «εθνικό τυφέκιο», θα υλοποιηθεί και με το «εθνικό όχημα».  Αναμένεται να δείξουν ενδιαφέρον για συμπαραγωγή διάφορες χώρες. Τόσο το τυφέκιο όσο και τα οχήματα θα κατασκευάζονται στην Ελλάδα ενισχύοντας έτσι τις θέσεις εργασίας.

Παράλληλα το υπουργείο Εθνικής Αμυνας έχει στρέψει την προσοχή του σ΄ένα πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την κατασκευή (και παραγωγή) ενός ελληνικού drone για την επιτήρηση των συνόρων. Εξελίξεις για αυτό το πρόγραμμα θα παρουσιαστούν στην ΔΕΘ.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024