Οπως  με ενημέρωσαν στρατιωτικές πηγές ένα από ένα από τα προγράμματα που τώρα εξετάζονται στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας  έχει να κάνει με την κατασκευή (και παραγωγή) στην Ελλάδα ενός σύγχρονου τυφεκίου που θα εξοπλίσει για τα επόμενα χρόνια τις Ενοπλες Δυνάμεις.

Ηδη ορισμένες χώρες έδειξαν (μετά από πρόσκληση) ενδιαφέρον για συμπαραγωγή, όπως οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η Γαλλία και κλπ. Την ίδια ώρα μπαίνει σε τροχιά ένα άλλο φιλόδοξο  πρόγραμμα για την κατασκευή (και παραγωγή) ενός «εθνικού οχήματος», δηλαδή ενός λαστιχοφόρου τεθωρακισμένου, καθώς και οχήματος μεταφοράς προσωπικού και άλλων τύπων στρατιωτικών οχημάτων.

Με τον ίδιο τρόπο  που θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα  με το «εθνικό τυφέκιο», θα υλοποιηθεί και με το «εθνικό όχημα».  Αναμένεται να δείξουν ενδιαφέρον για συμπαραγωγή διάφορες χώρες. Τόσο το τυφέκιο όσο και τα οχήματα θα κατασκευάζονται στην Ελλάδα ενισχύοντας έτσι τις θέσεις εργασίας.

Παράλληλα το υπουργείο Εθνικής Αμυνας έχει στρέψει την προσοχή του σ΄ένα πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την κατασκευή (και παραγωγή) ενός ελληνικού drone για την επιτήρηση των συνόρων. Εξελίξεις για αυτό το πρόγραμμα θα παρουσιαστούν στην ΔΕΘ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο