Δραγασάκης: Όχι δάνεια στις επιχειρήσεις χωρίς όρο τη διατήρηση των θέσεων εργασίας
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε την Αναπτυξιακή Τράπεζα για να στηρίξει την οικονομία και την εργασία, όχι για να δίνονται δάνεια χωρίς όρους. Η κυβέρνηση ΝΔ δεν αρκεί να χρησιμοποιεί τα εργαλεία που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διαμόρφωσε, αλλά να το κάνει στο πλαίσιο του σκοπού που αυτά υλοποιήθηκαν», τονίζει ο Γιάννης Δραγασάκης
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε την Αναπτυξιακή Τράπεζα για να στηρίξει την οικονομία και την εργασία, όχι για να δίνονται δάνεια χωρίς όρους. Η κυβέρνηση ΝΔ δεν αρκεί να χρησιμοποιεί τα εργαλεία που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διαμόρφωσε, αλλά να το κάνει στο πλαίσιο του σκοπού που αυτά υλοποιήθηκαν», τονίζει ο Γιάννης Δραγασάκης σε δήλωσή του σχετικά με τις κρατικές εγγυήσεις και την προστασία των θέσεων εργασίας.
Οι επιχειρήσεις θα απολύουν τους φορολογούμενους που τις δανείζουν
Ουσιαστικά ο κ. Δραγασάκης στηλιτεύει το γεγονός ότι το ταμείο εγγυοδοσίας, πρόγραμμα που μπορεί να φτάσει και τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ, στο πλαίσιο της αναπτυξιακής τράπεζας και θα εγγυάται το 80% των δανείων που θα δίνουν οι τράπεζες στις επιχειρήσεις, δεν θέτει ως όρο για να δανειοδοτηθούν με κεφάλαιο κίνησης οι επιχειρήσεις τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.
Ειδικότερα, ο πρώην υπουργός Οικονομίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι καθώς, τελικά, τα δάνεια θα δίνονται με κρατική εγγύηση από την Αναπτυξιακή Τράπεζα χωρίς ρήτρα διατήρησης των θέσεων εργασίας, «θα συμβεί το πρωτοφανές: Επιχειρήσεις θα μπορούν να απολύουν ελεύθερα φορολογούμενους πολίτες από τους οποίους όμως θα έχουν λάβει προηγουμένως στήριξη μέσω κρατικής εγγύησης».
Ιδιωτικοποίηση κερδών – κρατικοποίηση ζημιών
«Χαρακτηριστική περίπτωση ιδιωτικοποίησης του οφέλους και των κερδών και κοινωνικοποίησης του κόστους και των ζημιών», επισημαίνει. Προσθέτει πως «το ίδιο επιδιώκεται και με τη διάσωση μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων: Θέλουν δημόσιο χρήμα, αλλά δεν θέλουν δημόσια συμμετοχή στα κέρδη της ανάκαμψης».
Ο κ. Δραγασάκης σημειώνει ότι «αν δεν καταργηθεί αυτός ο μηχανισμός, αν δεν αντικατασταθεί από μια νέα σχέση δημόσιου-ιδιωτικού δεν μπορεί να υπάρξει ούτε κοινωνική δικαιοσύνη ούτε βιώσιμη ανάπτυξη».
- Γιώργος Παπανδρέου για τη δήλωση Σέρβας υπουργού για το Κόσοβο: Η εθνοκάθαρση δεν είναι πολιτική επιλογή
- Πιστός στα… γούρια ο πρόεδρος της Αργεντινής: «Θα δω τον τελικό του Μουντιάλ από την τηλεόραση»
- «Τα παντελόνια-θάνατος της Zara»: Οι influencer τα θεωρούν τα πιο επικίνδυνα στον κόσμο
- Φοιτητική στέγη: Γολγοθάς η εύρεση φοιτητικής κατοικίας – Στα ύψη τα ενοίκια, πολλά τα ασυντήρητα σπίτια
- Ιαπωνία: Νέοι κανόνες για την αυτοκρατορική διαδοχή – Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των γυναικών από τον θρόνο
- Τι αποκάλυψε ο Πατ Ράιλι για πιθανό δίδυμο Λεμπρόν – Γιάννη στους Χιτ
- Θρήνος στη Μολδαβία για την οικογενειακή τραγωδία στη Χαλκιδική – Παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ η 7χρονη
- Κρασί: Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο γερμανικός αμπελοοινικός τομέας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442