Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σειραγάκης : Σήμερα η απόφαση για τον παιδεραστή - Θα παραμείνει στη φυλακή;

Σειραγάκης : Σήμερα η απόφαση για τον παιδεραστή – Θα παραμείνει στη φυλακή;

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Γρεβενών θα αποφανθεί με βάση τα νέα δεδομένα, αν ο Νίκος Σειραγάκης θα συνεχίσει να κυκλοφορεί ελεύθερος ή αν συντρέχει λόγος ανάκλησης της προηγούμενης απόφασης.

Συνεδριάζει σήμερα Πέμπτη το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Γρεβενών προκειμένουν να αποφανθεί με βάση τα νέα δεδομένα, αν ο Νίκος Σειραγάκης θα συνεχίσει να κυκλοφορεί ελεύθερος ή αν συντρέχει λόγος ανάκλησης της προηγούμενης απόφασης.

Η συνεδρίαση του δικαστικού συμβουλίου, αναβλήθηκε για σήμερα καθώς ο Σειραγάκης ζήτησε την εξέταση ενός μάρτυρα.

Ο Νίκος Σειραγάκης παραμένει κρατούμενος και το δικαστήριο θα αποφασίσει αν θα διατηρηθεί η υπό όρους αποφυλάκισή του ή αν θα ανακληθεί.

Αποφυλακίστηκε και συνελήφθη ξανά

Ο πρώην προπονητής παιδικών τμημάτων μπάσκετ,  ο οποίος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 401 ετών (ανώτατο όριο φυλάκισης- εκτιτέα ποινή- τα 20 χρόνια) για παιδεραστία σε βάρος 36 ανήλικων αγοριών στο Ρέθυμνο, είχε αποφυλακιστεί τέλη Απριλίου.

Λίγα 24ώρα μετά την αποφυλάκισή του ο Νίκος Σειραγάκης συνελήφθη για παραβίαση ενός εκ των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί.

Οργή στην Κρήτη

Η απόφαση αποφυλάκισης του παιδεραστή είχε προκαλέσει οργή στήν Κρήτη.

Όπως είχε αναφέρει σε δηλώσεις του στο cretapost, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής και πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Ευάγγελος Μουνδριανάκης «Η θέση του είναι στις φυλακές μέχρι να πιστοποιηθεί ότι έχει μεταμεληθεί, ότι έχει ζητήσει συγγνώμη από τα θύματά του, που δεν το έχει πράξει αυτό. Δεν καλύπτει ούτε εμένα σαν συνήγορο πολιτικής αγωγής, ούτε τους συναδέλφους μου, ούτε την κοινωνία του Ρεθύμνου».

Η υπόθεση

Η υπόθεση του Νίκου Σειραγάκη είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο καθώς έιχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω στο Ρέθυμνο, τον Δεκέμβριο του 2011, για κατάχρηση σε ασέλγεια εις βάρος τριών ανηλίκων. Τον Μάιο του 2013 καταδικάστηκε για τις πράξεις του, κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης, εις βάρος 36 παιδιών και είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια κάθειρξη ενώ το 2016 το Εφετείο του επέβαλε ακριβώς την ίδια ποινή, από τα οποία εκτιτέα, βάση νόμου, είναι τα 25 έτη.

Ο κατηγορούμενος δήλωσε τόπο διαμονής τη Θεσσαλονίκη, και δεν επιτρέπεται να απομακρυνθεί απο την περιοχή της Καλαμαριάς, σύμφωνα με τους περιοριστικούς όρους, που προβλέπουν και την εμφάνισή του κάθε μήνα στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. Ωστόσο, εκείνος εντοπίστηκε στην περιοχή της Μενεμένης.

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024