«Η Ξάνθη, η Θράκη γενικότερα, υπήρξε και πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί παράδειγμα ισονομίας και ισοπολιτείας. Μια γέφυρα φιλίας, ένας τόπος πολυπολιτισμικός, όπου συμπολίτες μας με διαφορετικές θρησκείες συνυπάρχουν ειρηνικά και συνεργάζονται για την κοινή πρόοδο», επισήμανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, από την Ξάνθη, κατά την αντιφώνησή της στην τελετή ανακήρυξής της σε επίτιμη δημότισσα Ξάνθης.
«Οι προκαταλήψεις δεν βοήθησαν ποτέ ούτε μπορούν να βοηθήσουν τώρα που οι σύγχρονες κοινές προκλήσεις, όπως αυτές των επιδημιών, του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος και της κλιματικής αλλαγής ξεπερνούν σύνορα και ηπείρους. Προκλήσεις τόσο μεγάλες, ώστε μόνο με διεθνή συνεργασία σε επιστημονικό, πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο μπορούν να αντιμετωπισθούν, όπως ολοκάθαρα φάνηκε στην πανδημία», τόνισε η κ. Σακελλαροπούλου.
Είναι η δεύτερη επίσκεψή της στη Θράκη μέσα σε σαράντα ημέρες, καθώς η Πρόεδρος της Δημοκρατίας την Κυριακή του Πάσχα (19 Απριλίου) είχε επισκεφθεί το Στρατιωτικό Φυλάκιο 1, στις Καστανιές του Έβρου.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων