Την έναρξη λειτουργίας ενός προγράμματος μαζικών διαγνωστικών εξετάσεων και ιχνηλάτησης επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κοροναϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την πανδημία, ο Χάνκοκ είπε ότι η έναρξη του προγράμματος την Πέμπτη αποτελεί ένα «εξαιρετικά σημαντικό ορόσημο».

Η νέα υπηρεσία θα συμβάλλει στον άμεσο εντοπισμό ατόμων που είχαν στενή επαφή με φορέα του κοροναϊού. «Μέσω των εξετάσεων κυνηγούμε τον ιό… εάν έχετε συμπτώματα πρέπει να απομονωθείτε αμέσως και να κάνετε τεστ».

«Ο ιός διασπείρεται και, αν μπορούμε να αποτρέψουμε αυτή τη διαδικασία, μπορούμε να τον νικήσουμε» πρόσθεσε ο Χάνκοκ.

25.000 ιχνηλάτες

Η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει μία ομάδα 25.000 ιχνηλατών, με την οδηγία ότι πρέπει να απομονώνονται τόσο οι φορείς όσο και εκείνοι που θα ειδοποιηθούν από τους αρμόδιους ότι ήρθαν σε επαφή με φορέα.

Ευχαριστώντας το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) και όσους έχουν εγγραφεί ως ιχνηλάτες επαφών, η εκτελεστική πρόεδρος του NHS είπε ότι πρόκειται για ένα από τα «πιο φιλόδοξα και πολύπλοκα προγράμματα που έχει δουλέψει ποτέ».

Πλέον, δηλαδή, οποιοσδήποτε είναι ηλικίας άνω των πέντε ετών με συμπτώματα του κοροναϊού θα έχει τη δυνατότητα σε κάθε περιοχή της Βρετανίας να κάνει το διαγνωστικό τεστ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο