Η νομαρχία της πόλης Βαρέζε, έξω από το Μιλάνο, αποφάσισε να χορηγήσει ένοπλη αστυνομική φύλαξη στον περιφερειάρχη της Λομβαρδίας Ατίλιο Φοντάνα, λόγω απειλητικών μηνυμάτων για τη διαχείριση της κρίσης του κοροναϊού.

Η απόφαση αυτή, όπως έγινε γνωστό, συνδέεται με απειλητικά μηνύματα που ο Φοντάνα (ο οποίος εξελέγη με την Λέγκα του Ματτέο Σαλβίνι) συνεχίζει να δέχεται στο διαδίκτυο και με συνθήματα, γραμμένα σε τοίχους πολυκατοικιών του Μιλάνου, στα οποία ο Φοντάνα κατηγορείται για «δολοφονία πολιτών».

Ο περιφερειάρχης έκανε γνωστό ότι δεν ζήτησε ο ίδιος την ένοπλη αυτή προστασία και ότι «θα συνεχίσει να εργάζεται, όπως πάντα. με την γνωστή του αποφασιστικότητα».

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση

Τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκεται σε εξέλιξη πολιτική αντιπαράθεση, με στελέχη των Πέντε Αστέρων και της κεντροαριστεράς, τα οποία κατηγορούν τον Φοντάνα για μεγάλες καθυστερήσεις και εσφαλμένους χειρισμούς στην αντιμετώπιση της κρίσης του κοροναϊού.

Δυο από τις κύριες κριτικές αφορούν την μεταφορά ασθενών με κοροναϊό σε οίκους ευγηρίας (με μόλυνση υγιών ασθενών) και το ότι η περιφέρεια της Λομβαρδίας δεν απομόνωσε αμέσως, όπως θα μπορούσε, τις περιοχές στις οποίες εμφανίσθηκαν οι εστίες του ιού.

Από την μεριά τους, ο Φοντάνα και οι συνεργάτες του απαντούν ότι αναγκάσθηκαν να αναμετρηθούν με μια πρωτοφανή, στα χρονικά, κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ότι δεν υπήρξε πάντα η απαιτούμενη, άμεση συνεργασία, από μέρους της κυβέρνησης της Ρώμης.

Σήμερα, τέλος, οι αρμόδιες αρχές ανακοίνωσαν ότι χορηγήθηκε ένοπλη αστυνομική προστασία και στην υπουργό Παιδείας Λουτσία Ατσολίνα, του κινήματος Πέντε Αστέρων, λόγω απειλών που δέχεται μέσω διαδικτύου, με αναφορά στις διαδικασίες πρόσληψης νέων εκπαιδευτικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο