Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: «Μαύρες» προβλέψεις για χαμένη «lockdown γενιά»

Κοροναϊός: «Μαύρες» προβλέψεις για χαμένη «lockdown γενιά»

Σε ζοφερές προβλέψεις για τις προοπτικές απασχόλησης στο τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου προχωρεί o Διεθνής Οργανισμός Εργασίας (ILO), προβλέποντας ότι μέσα σε τρεις μήνες θα χαθούν 305 εκατ. θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης εξαιτίας της πανδημίας

«Μαύρες» είναι οι προβλέψεις για τις προοπτικές απασχόλησης του τριμήνου Απρίλιος – Ιούνιος σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Εργασία (ILO), ο οποίος μεταξύ άλλων προβλέπει ότι μέσα σε τρεις μήνες θα χαθούν 305 εκατ. θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης εξαιτίας του κοροναϊού.

Η «μερίδα του λέοντος» στις θέσεις που θα χαθούν παγκοσμίως στο δεύτερο τρίμηνο αφορά τους Αμερικανούς, σύμφωνα με τον ILO, που προειδοποιεί για μια χαμένη «lockdown γενιά» νέων ανθρώπων που θα πασχίζουν επί μία δεκαετία να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Στην εν λόγω έκθεση ο ILO διατηρεί αμετάβλητες τις εκτιμήσεις για τις απώλειες θέσεων στο δεύτερο τρίμηνο, όπως ακριβώς προέβλεπε και έναν μήνα πριν.

Μάλιστα, αναφορικά με τις ΗΠΑ, οι οποίες καταλαμβάνουν την πρώτη θέση μεταξύ των χωρών που θα βρεθούν αντιμέτωπες με το φάσμα της υψηλής ανεργίας, ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού, Γκάι Ράιντερ, τονίζει ότι αυτό συμβαίνει εν μέρει διότι η αμερικανική ήπειρος -ΗΠΑ και Λατινική Αμερική- αποτελούν το νέο επίκεντρο της πανδημίας.

Ο κ. Ράιντερ εξέφρασε έντονες ανησυχίες για τους νέους, που επηρεάζονται δυσανάλογα από αυτή την κρίση, εγείροντας τον κίνδυνο για μια «Lockdown γενιά».

«Οι νέοι άνθρωποι θα μείνουν πίσω και κατά μεγάλους αριθμούς», ανέφερε ο επικεφαλής του ILO. Περισσότεροι από ένας στους έξι εργαζομένους ηλικίας έως 24 ετών έχουν βρεθεί χωρίς δουλειά από την έναρξη της πανδημίας, με πιο έντονα τα προβλήματα σε ΗΠΑ και Βραζιλία.

Ο ILO αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις του για τις απώλειες θέσεων εργασίας στο πρώτο τρίμηνο κατά 7 εκατ., ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 135 εκατομμύρια.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024