Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί η Lufthansa είπε «όχι» στο γερμανικό πακέτο διάσωσης

Γιατί η Lufthansa είπε «όχι» στο γερμανικό πακέτο διάσωσης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά, σύμφωνα με την Handelsblatt, την παραχώρηση στον ανταγωνισμό δικαιωμάτων προσγείωσης και απογείωσης στα αεροδρόμια – κόμβους της Φρανκφούρτης και του Μονάχου ως «αποζημίωση» για την κρατική βοήθεια που επρόκειτο να δοθεί στην γερμανική εταιρία

Εναλλακτικές μορφές χρηματοδότησης αναζητά τώρα η Lufthansa, υπό τον κίνδυνο, εάν δεχτεί το πακέτο που είχε συμφωνήσει με τη γερμανική κυβέρνηση, να χάσει πολλά από τα «σλοτς» της στην Φρανκφούρτη και το Μόναχο, λόγω των πολιτικών της ΕΕ για την προστασία του ελεύθερου ανταγωνισμού.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά, σύμφωνα με την Handelsblatt, την παραχώρηση στον ανταγωνισμό δικαιωμάτων προσγείωσης και απογείωσης στα αεροδρόμια – κόμβους της Φρανκφούρτης και του Μονάχου ως «αποζημίωση» για την κρατική βοήθεια που επρόκειτο να δοθεί στην γερμανική εταιρία.

«Κάτι τέτοιο θα αποδυνάμωνε την λειτουργία των δύο αεροδρομίων ως κόμβων για την Lufthansa» επισήμανε το Εποπτικό Συμβούλιο της αεροπορικής εταιρίας, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να εξεταστούν ενδελεχώς οι οικονομικές συνέπειες για την επιχείρηση, ο προγραμματισμένος περιορισμός των μέτρων σταθεροποίησης, καθώς και πιθανά εναλλακτικά σενάρια.

Δεν εγκρίθηκε το πακέτο σταθεροποίησης

Υπό αυτό το πρίσμα «το Εποπτικό Συμβούλιο δεν ήταν σε θέση να εγκρίνει το πακέτο σταθεροποίησης σε σχέση με τους όρους της ΕΕ», ανακοίνωσε η Lufthansa, η οποία έχει υποστεί τεράστια οικονομική ζημιά από την πανδημία του κοροναϊού και επρόκειτο να διασωθεί από το γερμανικό κράτος, με πακέτο εννέα δισεκατομμυρίων ευρώ.

Χθες, η ιρλανδική εταιρία χαμηλού κόστους Ryanair ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να προσφύγει εναντίον της Lufthansa στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, εφόσον λάβει τελικά κρατική οικονομική βοήθεια.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού Τύπου, φερόταν έτοιμη να στηρίξει την εταιρεία στην αντιπαράθεση με την Κομισιόν, απέφυγε σήμερα να τοποθετηθεί, όταν ερωτήθηκε σχετικά κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται στα κλασικά όργανα της εταιρίας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024