Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζαλγκίρις: Μείωση μπάτζετ, ριζικές αλλαγές και αποχωρήσεις

Ζαλγκίρις: Μείωση μπάτζετ, ριζικές αλλαγές και αποχωρήσεις

Η ομάδα του Κάουνας αναμένεται να μην θυμίζει σε τίποτα την επόμενη σεζόν από την ομάδα που παρακολουθήσαμε φέτος στην Ευρωλίγκα

Η Ζαλγκίρις δεν θα ειναι ίδια την επόμενη σεζόν. Κάθε άλλο. Ο κορωνοϊός, παρότι δεν έπληξε σε τόσο μεγάλο βαθμό την Λιθουανία, αναμένεται να είναι η αιτία για την αλλαγή του καμαριού του Κάουνας.

Αρχικά λοιπόν και σύμφωνα με τον πάντα… εύστοχο δημοσιογράφο Ντονάτας Ουρμπόνας, η Ζαλγκίρις θα δει το μπάτζετ της να πέφτει περίπου 30% και να κυμαίνεται περίπου σε 7-8 εκατομμύρια. Οπως καταλαβαίνει κανείς, οι Λιθουανοί θα χάσουν πολλά από τα αστέρια τους στην επόμενη σεζόν.

Ο μεγαλύτερος όλων, ο Σαρούνας Γιασιεκεβίτσιους λογικά θα παραμείνει όμως τι θα γίνει με τους παίκτες;

Ο Μάριους Γκριγκόνις είναι με συμβόλαιο έως και το 2022, όμως δύο ομάδες της Ευρωλίγκας τον έχουν βάλει στο στόχαστρό τους. Δεν είναι ξεκάθαρο λοιπόν αν θα παραμείνει κάτοικος Κάουνας για την επόμενη σεζόν και αν μπορεί η ομάδα του να αντέξει το συμβόλαιό του.

Ο Λούκας Λεκαβίτσιους είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό. Στα πόδια του πέφτουν ομάδες Ευρωλίγκας και Eurocup καθώς είχε μία σπουδαία σεζόν με 10,5 πόντους κατά μέσο όρο. Το θετικό είναι η μικρή ρήτρα του.

Παράλληλα πολλά ακούγονται για τον Τόμας Ουόλκαπ. Υπό την καθοδήγηση του Σάρας, έγινε ο παίκτης κλειδί σε άμυνα και επίθεση για την Ζαλγκίρις. Πληροφορίες από την Λιθουανία κάνουν λόγο για έντονο ενδιαφέρον του Γιάννη Σφαιρόπουλου και της Μακάμπ Τελ Αβίβ, ενώ άλλοι τονίζουν πως θα ασκήσει βέτο ο Γιασικεβίτσιους και θα παραμείνει στην Ζαλγκίρις.

Κι έχει κι άλλο. Οι Ενγκάρας Ουλανόβας, Κέι Σι Ρίβερς και Αρτούρας Μιλάκνις είναι αβέβαιο. Δύσκολα να μείνουν και οι τρεις. Ο Σάρας θέλει τους γηγενείς και θα παλέψει για να κρατήσει τους Λιθουανούς που αυτήν την στιγμή φαίνονται ως παίκτες που έχουν απομακρυνθεί από την ομάδα. Βέβαια εάν δεν βρουν κάτι καλύτερο, είναι δεδομένο ότι θα μιλήσουν από άλλη σκοπιά με την Ζαλγκίρις.

Ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος για τους Λιθουανούς είναι δύο ξένοι. Ο Ζακ ΛεΝτέι και ο Τζοκ ΛαΝτέιλ. Ο πρώην φόργουορντ του Ολυμπιακού διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα συμβόλαια της ομάδας, καθώς αμείβεται περίπου με 550 χιλιάδες δολάρια.

Λογικά λοιπόν θα αποχωρήσει ενώ κανείς δεν γνωρίζει το μέλλον του Αυστραλού ψηλού. Περιμένει το ΝΒΑ, θελει να δει τι μπορεί να έχει από εκεί, όμως η ρήτρα του είναι κάπως απαγορευτική. Και για αυτό φαίνεται ασφαλής η θέση του στην Ζαλγκίρις, παρά τους ενδιαφερόμενους καθώς είναι σχετικά χαμηλόμισθος

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024