Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκουρλέτης στο MEGA: Μεγάλος ο κίνδυνος για νέο μνημόνιο

Σκουρλέτης στο MEGA: Μεγάλος ο κίνδυνος για νέο μνημόνιο

Την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση ενδέχεται να εφαρμόσει δημοσιονομική πειθαρχία στην οικονομία, εν είδει μνημονίου, εξέφρασε ο Πάνος Σκουρλέτης

Την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση ενδέχεται να εφαρμόσει δημοσιονομική πειθαρχία στην οικονομία, εν είδει μνημονίου, εξέφρασε ο Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Μεγάλος κίνδυνος να έρθει μνημόνιο. Αποκρυπτογραφώντας τα μέτρα της κυβέρνησης, έχει προωθηθεί η κατά 20% μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό πολύ μας προβληματίζει» ανέφερε σχετικά ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, προσέθεσε, πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε μια οικονομία που έτρεχε με ρυθμούς ανάπτυξης ύψους 2,8% «και τέλος 2019, προ κοροναϊού, ήταν στο 1% η ανάπτυξη».

Ως εκ τούτου, ο κ. Σκουρλέτης, σχολίασε το επικαιροποιημένο οικονομικό πρόγραμμα στήριξης που παρουσίασε χθες το κόμμα του.

«Προσπαθούμε να κρατήσουμε στη ζωή επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας, στο μεγαλύτερό τους μέρος, με μια εμπροσθοβαρή λογική, γιατί καταλαβαίνουμε ότι αν τα πράγματα κινηθούν από μόνα τους, θα χειροτερέψουν και έρθουμε ενώπιον μιας μη αναστρέψιμης ύφεσης» υπογράμμισε.

Στο ερώτημα εάν το παραπάνω πακέτο μέτρων στήριξης είναι υπέρογκο και μετρημένο, υποστήριξε ότι «είναι η πρώτη φορά που αντιπολίτευση καταθέτει συγκεκριμένη δέσμη μέτρων, κοστολογημένη, με την αντίστοιχη πηγή χρηματοδότησης για το κάθε μέτρο».

Παράλληλα, χαρακτήρισε «εκτός τόπου και χρόνου» το ζήτημα της εκλογής αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση, καθώς «είμαστε σε μια στιγμή που όλα τα κόμματα πρέπει να απαντήσουν στα ζωτικά ζητήματα της χώρας και του λαού».

«Δεν είναι στον ορίζοντά μας το συνέδριο, δεν μπορούμε να το προσδιορίσουμε, από τη στιγμή που δεν ξέρουμε την εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης. Είναι έξω από την ατζέντα μας αυτά τα θέματα. Και ο ίδιος Τσίπρας έχει απαντήσει ότι το μείζον δεν είναι ο τρόπος εκλογής. Άλλες είναι οι προκλήσεις σε σχέση με το ρόλο του σύγχρονου ΣΥΡΙΖΑ» συμπλήρωσε με νόημα.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024