Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χαρδαλιάς: Θα έχουν δυσκολέψει τα πράγματα, αν κάνουμε πάλι ενημέρωση

Χαρδαλιάς: Θα έχουν δυσκολέψει τα πράγματα, αν κάνουμε πάλι ενημέρωση

«Ένας κύκλος κλείνει, αλλά παραμένουμε σε εγρήγορση και σε επιφυλακή», είπε με σπασμένη φωνή ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκινημένος εμφανίστηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τελευταία έκτακτη ενημέρωση για τον κοροναϊό.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι για τελευταία φορά γίνεται η ενημέρωση αυτή, ο κ. Χαρδαλιάς εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα προκύψει ποτέ ξανά αυτή η ανάγκη. «Θα έχουν δυσκολέψει πάλι τα πράγματα αν κάνουμε ξανά ενημέρωση», είπε χαρακτηριστικά.

Συνέστησε επιφυλακή στους πολίτες

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας προειδοποίησε ότι «δεν ξεμπλέξαμε με την πανδημία, ο ιός θα βρίσκεται κοντά μας και δεν σηκώνει παιχνίδια.

Κάλεσε τους πολίτες να δείξουν την ίδια σοβαρότητα και στις επόμενες φάσεις της πανδημίας του κοροναϊού, τονίζοντας ότι μέχρι στιγμής «αποφύγαμε να ζήσουμε εφιαλτικές καταστάσεις».

Κάνοντας έναν απολογισμό, ο «σκληρός» Νίκος Χαρδαλιάς σχολίασε ότι κάποιοι συμφώνησαν και άλλοι όχι με τα αυστηρά μέτρα που επιβλήθηκαν για τον κοροναϊό. «Ουδείς έχει το αλάθητο, είμαστε ανοιχτοί σε κριτική αλλά είμαστε πάντα ειλικρινείς», υπογράμμισε.

Υπενθύμισε στους πολίτες να τηρούν πάντα τους κανόνες υγιεινής καθώς περάσαμε πλέον από το «δύσκολο μένουμε σπίτι στο εξίσου δύσκολο μένουμε ασφαλείς».

Η συγκίνηση του Νίκου Χαρδαλιά

Τέλος, με σπασμένη φωνή, ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στις 72 μέρες, από τις 16 Μαρτίου, κατά τις οποίες γινόταν σχεδόν καθημερινά τηλεοπτική ενημέρωση για τον κοροναϊό.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει τη συνεργασία του με τον Σωτήρη Τσιόδρα «πίσω από τις κάμερες», παρακολουθώντας κάθε μέρα τις εξελίξεις.

«Ένας κύκλος κλείνει, αλλά παραμένουμε σε εγρήγορση και σε επιφυλακή», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, στη διάρκεια της ομιλίας του ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε συνοπτικά στα μέτρα που θα ισχύουν για το άνοιγμα των δημοτικών και των παιδικών σταθμών από την 1η Ιουνίου.

Τα σημερινά στοιχεία για τον κοροναϊό

Ένας θάνατος ασθενούς με κοροναϊό σημειώθηκε σήμερα ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό στους 173.

Τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται στα 2,892 μετά την επιβεβαίωση 10 νέων κρουσμάτων σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας κατά την επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κοροναϊού το τελευταίο 24ωρο.

Εκ των νέων κρουσμάτων το 55% αφορά άνδρες, ενώ τα 628 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.644 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Όσον αφορά στους θανάτους, οι 52 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ακόμα, σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 18 συμπολίτες μας, με διάμεση ηλικία τα 69 έτη, ενώ οι τέσσερις εξ αυτών είναι γυναίκες και το 83,3% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών.

Τέλος συνολικά ελεγχθεί 160.991 κλινικά δείγματα.

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024