Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Χριστός Ανέστη» στις εκκλησίες απόψε – Πώς θα γίνουν οι αναστάσιμες λειτουργίες

«Χριστός Ανέστη» στις εκκλησίες απόψε – Πώς θα γίνουν οι αναστάσιμες λειτουργίες

Η ημέρα αυτή έφτασε και στους ναούς όλης της χώρας αναμένεται απόψε να τελεστεί Εσπερινή Δοξολογία και η Θεία λειτουργία για την απόδοση του Πάσχα

Ήταν πρώτη Απριλίου όταν η Διαρκής Ιερά Σύνοδος σε μια ιστορική απόφαση, ανακοίνωνε την κεκλεισμένων των θυρών τέλεση των των λειτουργιών κατά τη διάρκεια της Αγίας και Μεγάλη Εβδομάδας.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Ορθοδοξία, τότε η ΔΙΣ συνόδευε την ανακοίνωση της εν λόγω απόφασης με την εξής ευχή: «Ευχόμαστε και προσευχόμαστε, ο κίνδυνος να περάσει σύντομα, ώστε όλοι μαζί (Κλήρος και λαός) να αξιωθούμε να εορτάσουμε την Λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας με πανηγυρική Αναστάσιμη Παννυχίδα, κατά την Απόδοση της Μεγάλης Εορτής του Πάσχα, δηλαδή κατά το μεσονύκτιο μεταξύ Τρίτης 26 προς Τετάρτη 27 Μαΐου 2020».

Η ημέρα αυτή έφτασε και στους ναούς όλης της χώρας αναμένεται απόψε να τελεστεί Εσπερινή Δοξολογία και η Θεία λειτουργία για την απόδοση του Πάσχα.

Σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο Ορθοδοξία, από τις 9 το βράδυ έως και τη μία μετά τα μεσάνυχτα θα τελεστούν οι Ιερές Ακολουθίες του Εσπερινου και του Όρθρου καθώς και η Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, ιερουργούντος και χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Οι κατά τόπους Μητροπόλεις έχουν ήδη εκδώσει σχετικές ανακοινώσεις με οδηγίες για την σημερινή ημέρα, καλώντας τους πιστούς να φέρουν μαζί τους απόψε τις αναστάσιμες λαμπάδες.

Όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, «θα δοθεί η ευκαιρία στους πιστούς να αναβιώσουν την πασχάλια χαρά, την οποία στερήθηκαν λόγω της πανδημίας του κοροναϊού».

Πώς θα γίνουν οι αναστάσιμες λειτουργίες

Η κάμερα του MEGA βρέθηκε στον ιερό ναό Κωνσταντίνου και Ελένης στον Πειραιά, και συνομίλησε με τον πατέρα Ιωάννη, εφημέριο του ιερού ναού, αναφορικά με τον αποψινό εορτασμό.

«Στις 9 και μισή θα σημάνουν οι καμπάνες, φέρνοντας σε όλους μας το μήνυμα της Ανάστασης. Φυσικά, το μήνυμα είναι διαχρονικό, είναι κάθε Κυριακή η Ανάσταση, και ζούμε την Ανάσταση από τη στιγμή που ο Κύριός μας ανέβηκε πάνω στο Σταυρό για να γλυτώσει τον άνθρωπο από τη φθορά και την αμαρτία», ανέφερε ο πατέρας Ιωάννης.

«Στις 10 η ώρα περίπου θα ψάλουμε το “Χριστός Ανέστη”, θα ακολουθήσει ο όρθρος και η θεία λειτουργία, η αναστάσιμη. Είναι ακριβώς το ίδιο τυπικό που εφαρμόζουμε το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Το Άγιο Φως εμείς το κρατάμε στο ναό μας πάντα», κατέληξε ο πατέρας Ιωάννης.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024