Σήμερα καταγράφηκε στην Ινδία η μεγαλύτερη ημερήσια άνοδος των κρουσμάτων του κοροναϊού, με αποτέλεσμα η χώρα να ξεπεράσει σε συνολικό αριθμό κρουσμάτων το Ιράν και να βρεθεί μεταξύ των δέκα χωρών που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία.

Επιπλέον 6.977 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Ινδία σε διάστημα 24 ωρών, με το συνολικό αριθμό τους να ανέρχεται σε 138.845, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης, παρά το παρατεταμένο χρονικά lockdown που επέβαλε το Μάρτιο στη χώρα ο πρωθυπουργός, Ναρέντρα Μόντι.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τις 4.000.

Η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων σημειώθηκε την ώρα που κάποιες επιχειρήσεις άρχισαν να λειτουργούν και πάλι, ενώ άρχισαν να επιτρέπονται και τα αεροπορικά ταξίδια, βάσει της νέας φάσης χαλάρωσης των μέτρων.

Αν και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν επιβάλλει καραντίνα στους ταξιδιώτες μετά τις πτήσεις, κάποια κρατίδια έχουν υιοθετήσει δικά τους περιοριστικά μέτρα, προκαλώντας σύγχυση στους πολίτες.

Από την πλευρά της η ινδική εταιρεία διαχείρισης σιδηροδρόμων ανακοίνωσε ότι τις επόμενες 10 ημέρες θα επιστρατεύσει επιπλέον 2.600 τρένα, για να βοηθήσει τα περίπου 3,5 εκατομμύρια των εργατών που έχουν εγκλωβιστεί σε κρατίδια μακριά από τα σπίτια τους να επιστρέψουν σε αυτά.

Το αιφνιδιαστικό lockdown που ανακοινώθηκε στις 24 Μαρτίου εγκλώβισε εκατομμύρια εργάτες σε άλλα κρατίδια, αφήνοντάς τους ως μόνη επιλογή να περπατήσουν για να επιστρέψουν στα σπίτια τους, μερικές φορές περισσότερα από 1.000 χιλιόμετρα,

Δεκάδες χιλιάδες εργάτες έχασαν το μεροκάματό τους στις πόλεις ή αναγκάστηκαν να τις εγκαταλείψουν, καθώς φοβούνταν να ζουν σε παραγκουπόλεις όπου έχουν καταγραφεί μεγάλα ποσοστά κρουσμάτων της Covid-19 τους τελευταίους δύο μήνες.

Περισσότεροι από 100 εργάτες έχουν χάσει τη ζωή τους είτε σε δυστυχήματα είτε απλώς από την εξάντληση από το περπάτημα για να επιστρέψουν στις γενέτειρές τους.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο