Εκτενή αναφορά στον στρατηγό της Ελλάδας στη μάχη κατά του κοροναϊού, Σωτήρη Τσιόδρα, έκανε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποκαλύπτωντας μάλιστα ότι ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον φονικό ιό θα παραμείνει σύμβουλός του.

Συγκεκριμένα, απαντώντας στο ερώτημα «ποια ήταν η στιγμή που καταλάβατε ότι το κακό θα χτυπήσει και την δική μας πόρτα και διαλέξατε τον Σωτήρη Τσιόδρα για την υπόθεση αυτή» απάντησε πως «ο Σωτήρης ήταν από νωρίς βέβαιος πως θα συνέβαινε κάτι τέτοιο, ειδικά μετά τα περιστατικά στην Ιταλία».

«Από τον Ιανουάριο παρακολουθήσαμε την κατάσταση στην Κίνα. Και όταν είδαμε τα πρώτα κρούσματα στην Ιταλία, καταλάβαμε πως μια ανοιχτή Ελλάδα δεν θα ήταν νησίδα ασφαλείας. Ακυρώσαμε τα καρναβάλια, πριν καν υπάρξουν τα πρώτα κρούσματα. Πήρα την απόφαση να κάνουμε αμέσως το lockdown».

Ακόμα, υπογράμμισε πως «ο Σωτήρης θα παραμείνει σύμβουλός μου και μάλιστα στενότατος. Δεν έχει λόγο τώρα να προβαίνει σε συνεχείς ενημερώσεις, αλλά σύμβουλός μου θα παραμείνει».

«Θα είχαμε περισσότερα θύματα εάν…»

Σε άλλο σημείο, αναφερόμενος στο lockdown υπογράμμισε πως «είμαι απολύτως βέβαιος πως εάν το είχαμε κάνει δύο εβδομάδες αργότερα, τότε θα είχαμε πολλά περισσότερα θύματα».

«Αμφιταλαντεύτηκα μία ημέρα» είπε αναφορικά με την απόφαση να επιβάλει απαγόρευση μετακινήσεων, ωστόσο στη συνέχεια εξήγησε πως «ήταν σαφές ότι θα πηγαίναμε σε lockdown και προτίμησα να το κάνουμε άμεσα. Η κοινωνία συμπαρατάχθηκε μαζί μας, το πήραμε πατριωτικά. Για πρώτη φορά έχουμε τόσο καλά δημοσιεύματα από το εξωτερικό».

«Το πήραμε πατριωτικά, προσωπικά. Και το ότι η Ελλάδα σήμερα έχει τόσο καλά δημοσιεύματα στο εξωτερικό, μας δίνει μια αίσθηση υπερηφάνειας» κατέληξε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο