Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τζόνσον καλύπτει τον σύμβουλό του - Το «κεφάλι» του ζητούν Συντηρητικοί βουλευτές

Ο Τζόνσον καλύπτει τον σύμβουλό του – Το «κεφάλι» του ζητούν Συντηρητικοί βουλευτές

Το γραφείο του πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι ο Κάμινγκς έκανε ένα ταξίδι 400 χιλιομέτρων για να διασφαλίσει ότι ο 4χρονος γιος του έχει τη σωστή φροντίδα καθώς η σύζυγός του ήταν άρρωστη με την Covid-19

Κατανοητές χαρακτήρισε ο Μπόρις Τζόνσον τις ενέργειες Ντόμινικ Κάμινγκς, του ανώτερου συμβούλου του, ο οποίος δέχεται ισχυρές πιέσεις να παραιτηθεί έπειτα από ταξίδι που πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Το γραφείο του πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι ο Κάμινγκς έκανε ένα ταξίδι 400 χιλιομέτρων για να διασφαλίσει ότι ο 4χρονος γιος του έχει τη σωστή φροντίδα καθώς η σύζυγός του ήταν άρρωστη με την Covid-19. «Νομίζω ότι αυτό που έκαναν ήταν εντελώς κατανοητό» δήλωσε ο Τζόνσον κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Νομίζω ότι οποιοσδήποτε πατέρας, οποιοσδήποτε γονέας μπορεί να καταλάβει ειλικρινά τι έκανε (ο Κάμινγκς) και εγώ σίγουρα το καταλαβαίνω» πρόσθεσε.

Ζητούν παραίτησή του

Ο βρετανός πρωθυπουργός υποστήριξε τον ανώτερο σύμβουλό του παρά τις εκκλήσεις στους κόλπους του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματός του για παραίτηση του Ντόμινικ Κάμινγκς, γιατί ταξίδεψε 400 χλμ. κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Με τη δήλωση του Τζόνσον, ότι ο σύμβουλός του ενήργησε με ακεραιότητα, ο Κάμινγκς είναι ασφαλής. Αλλά η διένεξη στους κόλπους των Συντηρητικών φαίνεται ότι παρατείνεται, με εκείνους που ζήτησαν την παραίτηση του ανώτερου συμβούλου να αναμένεται να μπουν στο περιθώριο.

«Είχα εκτενείς κατ΄ιδίαν συνομιλίες με τον Ντόμινικ Κάμινγκς» δήλωσε ο Τζόνσον στη συνέντευξη Τύπου.

«Και καταλήγω ότι ταξιδεύοντας προκειμένου να βρει τη σωστή φροντίδα για το παιδί του, τη στιγμή που τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του δεν ήταν σε θέση να μεριμνήσουν λόγω του κοροναϊού και όταν δεν είχε άλλη εναλλακτική λύση, νομίζω ότι ακολούθησε το ένστικτο κάθε πατέρα και κάθε γονέα. Και δεν τον κατακρίνω γι’ αυτό. Πιστεύω ότι από κάθε άποψη ενήργησε υπεύθυνα και νόμιμα» κατέληξε ο βρετανός πρωθυπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024