Κοροναϊός: Οι δύο κατηγορίες των τεστ – Ποια είναι πιο αξιόπιστα
Ειδική αναφορά στα τεστ για τον κοροναϊό, καθώς και στην αξιοπιστία τους, έκανε ο λοιμωξιολόγος, υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου
Ειδική αναφορά στα τεστ για τον κοροναϊό, καθώς και στην αξιοπιστία τους, έκανε ο λοιμωξιολόγος, υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου.
Όπως είπε κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, υπάρχουν δύο μεγάλες κατηγορίες τεστ, που γίνονται σε σχέση με τον ιό που προκαλεί τη νόσο Covid-19.
Τα μοριακά τεστ και τα τεστ αντισωμάτων
«Η μία κατηγορία αφορά στις μοριακές εξετάσεις ανίχνευσης του ίδιου του ιού, που πραγματοποιούνται είτε για να γίνει διάγνωση της νόσου σε κάποιον ασθενή που παρουσιάζει ύποπτα συμπτώματα, είτε σε ασυπτωματικά άτομα για τον λόγο της έγκαιρης διάγνωσης, ώστε να προστατευθεί ένας κλειστός ή ευάλωτος πληθυσμός, (όπως νοσοκομεία, γηροκομεία κλπ), είστε στα πλαίσια ιχνηλάτησης. Η εξέταση αυτή είναι απόλυτα αξιόπιστη και ταυτόχρονα ανώδυνη» τόνισε ο κ. Χατζηγεωργίου.
Η άλλη κατηγορία αφορά στις εξετάσεις αντισωμάτων και γίνεται με λήψη αίματος από το δάχτυλο ή τη φλέβα. Σύμφωνα με τον ίδιο «αυτή η κατηγορία εξετάσεων απαιτεί ακόμα έλεγχο της αξιοπιστίας της διότι, παρόλο που κυκλοφορούν πολλά τέτοια τεστ στο εμπόριο, δεν έχουν ακόμα αποδείξει την ακρίβεια, τη συνέπεια και την επαναληψιμότητα των αποτελεσμάτων και επομένως δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διάγνωση σε συγκεκριμένους ασθενείς, παρά μόνο στα πλαίσια μελέτης σε έναν πληθυσμό».
- LIVE: ΟΦΗ – Λεβαδειακός
- Super League 2: Υποβιβασμός για την Καβάλα (3-1, vid) – Σώθηκαν ΠΑΟΚ Β’ και Νέστος Χρυσούπολης (1-1)
- Καστοριά: Εξαπάτησαν τηλεφωνικά 93χρονη και απέσπασαν χρυσές λίρες και μετρητά
- Η σέλφι και τα… χαμόγελα του Νίκου Ανδρουλάκη με τον Πέδρο Σάντσεθ στη Βαρκελώνη
- Μεγάλη φωτιά στην Ακράτα – Ήχησε το 112 για εκκένωση στην Άνω Πορόβιτσα
- Θεσσαλονίκη: Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στον επιζώντα του Άουσβιτς, Χάιντς Κούνιο
- Ολυμπιακός: Όσα «είπε» ο Μεντιλιμπαρ με την αποστολή…
- Ψηφιακό πελατολόγιο: Στην τσιμπίδα συνεργεία, φανοποιεία, πλυντήρια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/daniel-olah-enaFJelpNxY-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442