Πάντως, αντ' αυτού (του αρχηγού), «έφαγα τη σφαίρα» και «κώδικα τιμής», που θα σπάσει ο ιστορικός του μέλλοντος, συναντάμε στην Κόζα Νόστρα, όχι σε «υποθέσεις ιδιωτών» στη Δημοκρατία
Μηταράκης: Μειωμένοι κατά 15% πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στα νησιά
Μειωμένοι κατά 15% είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που διαμένουν στα νησιά, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Νότης Μηταράκης. Τι είπε για τους 32 διορισμούς διοικητών στις δομές της ηπειρωτικής Ελλάδας
Μειωμένοι κατά 15% είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που διαμένουν στα νησιά, από την αρχή του έτους, σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, σε συνέντευξή του στον ρ/σ Σκάι.
Αποσυμφόρηση
Ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι από την 1η Ιανουαρίου έχουν μεταφερθεί συνολικά 13.000 άτομα από τα νησιά προς την ενδοχώρα, οπότε «η αποσυμφόρηση που ήταν ένα αίτημα των νησιωτών, πλέον είναι μία πραγματικότητα».
Στην κατεύθυνση της αποσυμφόρησης των νησιών, αλλά και της μείωσης του αριθμού των δομών στην ηπειρωτική Ελλάδα, πρόσθεσε ο υπουργός, θα συμβάλλουν επίσης, «η διαδικασία επιτάχυνσης του ασύλου που ήδη λειτουργεί με την έξοδο από τις δομές όσων έχουν αναγνωριστεί ως πρόσφυγες».
Τον Μάιο (μέχρι σήμερα) σημειώθηκε μείωση των αφίξεων κατά 91% σε σχέση με το 2019. «Η πίεση στα σύνορα είναι δεδομένο ότι θα συνεχιστεί και καθώς έρχεται το καλοκαίρι, θα αυξηθεί», εκτίμησε ο υπουργός Μετανάστευσης, αλλά πρόσθεσε ότι «η δική μας προτεραιότητα είναι η φύλαξη των θαλάσσιων και των χερσαίων συνόρων, όμως αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει μηδέν ροές, σημαίνει ουσιαστική μείωση των ροών».
Ο κ. Μηταράκης ανέδειξε και τη σημασία της τοποθέτησης διοικητών στις 32 δομές φιλοξενίας της ενδοχώρας.
«Η ελληνική πολιτεία ανακτά τον έλεγχο των δομών στην ηπειρωτική Ελλάδα», είπε και πρόσθεσε: «Θα προχωρήσουμε τις επόμενες βδομάδες στην προκήρυξη και θέσεων συμβασιούχων ανά δομή ώστε να υπάρχει πλέον ένα μικρό επιτελείο σε κάθε δομή που θα μπορεί να έχει τον πλήρη διοικητικό και διαχειριστικό τους έλεγχο».
Ακροδεξιός διοικητής στην προσφυγική δομή του Πύργου
Σημειώνεται πάντως ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ έχουν καταγγείλει το διορισμό ακροδεξιού διοικητή στη δομή του Πύργου Ηλείας και έχουν ζητήσει την ανάκλησή της.
Ο νέος διοικητής της δομής αιτούντων ασύλου στον Πύργο Ηλείας είναι ο Χρήστος Τσιάχρης συγγραφέας του βιβλίου «Μιναρέδες: Οι Λόγχες του Ισλάμ στην Ευρώπη».
Το βιβλίο έχει εκδοθεί από τις εκδόσεις Θούλη, όπου εξέδιδαν βιβλία πρώην και νυν στελέχη της Χρυσής Αυγής με ανάλογο περιεχόμενο.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου