Οι Βρετανοί τουρίστες πιθανότατα δεν θα μπορέσουν να απολαύσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα, όταν επανεκκινήσει τον τουρισμό τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη.

Ο κ. Θεοχάρης είπε ότι το «τρέχον ιατρικό στάτους» στο Ηνωμένο Bασίλειο σημαίνει ότι η χώρα δεν θα μπορέσει να στείλει τουρίστες στην Ελλάδα.

«Νομίζω ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει μεγάλη διαφορά ως προς την τρέχουσα ιατρική κατάσταση της χώρας (σ.σ. της Ελλάδας), οπότε δεν νομίζω ότι είναι πιθανό», είπε ο κ. Θεοχάρης μιλώντας στο ITV News.

Συνέχισε λέγοντας: «Η Ελλάδα θα περιμένει να δει βελτίωση στα στοιχεία του Ηνωμένου Βασιλείου προτού προσκληθούν Βρετανοί τουρίστες στη χώρα».

Δημοσίευμα της Daily Mail αναφέρεται στις ανακοινώσεις που έκανε χθες μέσω διαγγέλματος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με τις οποίες η τουριστική σεζόν θα ξεκινήσει στις 15 Ιουνίου, με τις πτήσεις ωστόσο να προσγειώνονται κανονικά σε τουριστικούς προορισμούς από την 1η Ιουλίου.

«Ωστόσο, μόνο σε επισκέπτες από εγκεκριμένες χώρες θα επιτραπεί η είσοδος, ένας περιορισμός που ενδέχεται να αποκλείσει τους Βρετανούς», σχολιάζει το δημοσίευμα.

Παραθέτει τη δήλωση του κυρίου Θεοχάρη σύμφωνα με την οποία οι Γερμανοί είναι πιθανότατα μεταξύ των πρώτων επισκεπτών. Υπενθυμίζει παράλληλα ότι στη Γερμανία καταγράφηκαν 8.147 θάνατοι από τον κορωνοϊό, ενώ στη Βρετανία 35.704.

Ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού είπε επίσης ότι οι Βούλγαροι, οι Ισραηλινοί και οι Κύπριοι αναμένεται να συμπεριληφθούν στη «λευκή λίστα».

Η Mail υπενθυμίζει ότι η απόφαση της Βρετανίας να επιβάλει καραντίνα δύο εβδομάδων σε αυτή τη φάση της επιδημίας στη χώρα που οι επιχειρήσεις θέλουν την επανεκκίνηση της οικονομίας έγινε δεκτή με αντιδράσεις.

Παράλληλα, χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι αναμένουν η Βρετανία να ανταποδώσει στην περίπτωση που δεχθούν και πάλι τουρίστες από τη χώρα.

Από την πλευρά του ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς, εξέφρασε την ιδέα των «αεροπορικών γεφυρών» που συνδέουν ορισμένες χώρες και τις απαλλάσσουν από τους κανόνες καραντίνας.

Επανερχόμενη στο θέμα της Ελλάδας, η Mail σημειώνει ότι η πλήρης λίστα θα ανακοινωθεί στα τέλη Μαΐου με την Αθήνα να επικεντρώνεται στην αναβίωση ενός ταξιδιωτικού μετώπου «από τα Βαλκάνια στη Βαλτική».

Όσον αφορά στα μέτρα που έχουν λαμβάνονται ενόψει της επανεκκίνησης του τουρισμού στη χώρα μας, παραθέτει δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού σύμφωνα με τις οποίες 600 κρεβάτια θα διατεθούν ειδικά για την αντιμετώπιση του κοροναϊού στα ελληνικά νησιά.

Καταλήγοντας το δημοσίευμα αναφέρεται στον χαμηλό αριθμό κρουσμάτων και θανάτων από τον κοροναϊό που έχουν σημειωθεί στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι το lockdown επιβλήθηκε «σχετικά νωρίς» όταν στη χώρα είχαν καταγραφεί «μόνο 624 επιβεβαιωμένες λοιμώξεις».

«Ωστόσο, τα μέτρα έχουν κλείσει μια τουριστική βιομηχανία που αντιπροσωπεύει περίπου το ένα πέμπτο της ελληνικής οικονομίας – η οποία συνεχίζει να ανακάμπτει από την κρίση χρέους του 2010».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο