Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ: Τιμή για τις ΗΠΑ τα περισσότερα κρούσματα στον πλανήτη

Τραμπ: Τιμή για τις ΗΠΑ τα περισσότερα κρούσματα στον πλανήτη

Αποτελεί τιμή για τις ΗΠΑ να έχουν τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού, ανέφερε ο πρόεδρος της χώρας, Ντόναλντ Τραμπ.  

Αποτελεί τιμή για τις ΗΠΑ να έχουν τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού, ανέφερε ο πρόεδρος της χώρας, Ντόναλντ Τραμπ.

Η ατάκα του Τραμπ ήταν στο πλαίσιο απάντησης σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο περιορισμών στις αφίξεις από τη Βραζιλία δεδομένης της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στη «χώρα του καφέ», η οποία πλέον βρίσκεται στην τρίτη θέση της παγκόσμιας σχετικής λίστας πίσω μόνο από την Αμερική και τη Ρωσία.

«Παρεπιμπτόντως να ξέρετε όταν μιλάτε για την πρώτη θέση των ΗΠΑ στη λίστα αυτή ότι αυτό συμβαίνει γιατί κάνουμε τα περισσότερα τεστ από όλους» είπε ο Τραμπ υποστηρίζοντας ότι στις ΗΠΑ έχουν γίνει συνολικά 14 εκατ. τεστ.

«Όταν έχουμε τόσα κρούσματα, δεν το αντιμετωπίζω ως κάτι κακό. Το βλέπω ως κάτι καλό γιατί σημαίνει ότι τα τεστ μας είναι πολύ καλύτερα. Οπότε αν κάναμε τεστ μόνο σε ένα εκατομμύριο ανθρώπους αντί για 14 εκατομμύρια θα είχαμε λιγότερα τεστ, σωστά; Οπότε εγώ το αντιμετωπίζω ως παράσημο τιμής για όλη τη δουλειά που έχει γίνει από αρκετούς ειδικούς» ανέπτυξε τον συλλογισμό του ο Τραμπ.

Επανερχόμενος, δε, στο θέμα της Βραζιλίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης μέτρων. «Το εξετάζουμε. Δεν θέλω να έρχονται άνθρωποι εδώ και να μολύνουν τους δικούς μας ανθρώπους. Δεν θέλω ούτε και οι άνθρωποι εκεί να αρρωσταίνουν. Βοηθάμε τη Βραζιλία με αναπνευστήρες… Η Βραζιλία έχει πρόβλημα, χωρίς αμφιβολία».

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024