Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τουρισμός : Αισιοδοξία στην Ευρώπη - Ορόσημο η 15η Ιουνίου

Τουρισμός : Αισιοδοξία στην Ευρώπη – Ορόσημο η 15η Ιουνίου

Αισιόδοξος ότι οι Ευρωπαίοι θα μπορέσουν να ταξιδέψουν στις χώρες της Ένωσης φέτος το καλοκαίρι εμφανίστηκε ο υφυπουργός Τουρισμού της Γερμανίας

Αισιόδοξος ότι οι Ευρωπαίοι θα μπορέσουν να ταξιδέψουν στις χώρες της Ένωσης φέτος το καλοκαίρι εμφανίστηκε ο υφυπουργός Τουρισμού της Γερμανίας, μετά την τηλεδιάσκεψη με τους ομολόγους του που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα. Αντίστοιχες εκτιμήσεις από τον Γάλλο υφυπουργό Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών Υποθέσεων Ζαν Μπατίστ Λεμουάν, και τον Κροάτη υπ. Τουρισμού.

«Εκτιμώ ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες αυτό το καλοκαίρι οι άνθρωποι να μπορέσουν να ταξιδέψουν στις ευρωπαϊκές περιοχές που προτιμούν», ανέφερε ο Τόμας Μπαράις, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ορόσημο η 15η Ιουνίου

Αντιστοίχως, ο Γάλλος υφυπουργός Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών Υποθέσεων Ζαν Μπατίστ Λεμουάν, από την πλευρά του, θεωρεί ότι η 15η Ιουνίου θα είναι η ημερομηνία-ορόσημο.

«Η 15η Ιουνίου είναι η ημερομηνία κατά την οποία, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θα είμαστε σε θέση να έχουμε μια πιο πλήρη εικόνα του τι θα εφαρμοστεί στις χώρες-μέλη» της ΕΕ, είπε σε τηλεφωνική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Μπορούμε να φανταστούμε ότι η βασική ιδέα είναι μια πιθανή εφαρμογή -της άρσης των περιορισμών στις μετακινήσεις- γύρω στα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου, δεδομένου ότι οι καλοκαιρινές διακοπές ξεκινούν την 1η Ιουλίου», πρόσθεσε.

Ενίσχυση εσωτερικού τουρισμού

Ο Λεμουάν εκτίμησε ότι φέτος το καλοκαίρι θα ενισχυθεί ο εσωτερικός τουρισμός γιατί οι ταξιδιώτες «θα πάνε κατά προτεραιότητα σε μέρη που γνωρίζουν». Πρόσθεσε όμως ότι «είναι σημαντικό να προετοιμαστούμε για να φιλοξενήσουμε τους ξένους, αν το επιτρέψει η μάχη κατά του κορωνοϊού».

Η Ιταλία έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα ανοίξει και πάλι τα σύνορά της για τους Ευρωπαίους τουρίστες από τις 3 Ιουνίου ενώ στην Ελλάδα η τουριστική σεζόν θα ξεκινήσει στις 15 Ιουνίου και από την 1η Ιουλίου θα αρχίσουν και οι απευθείας πτήσεις εξωτερικού προς τους τουριστικούς προορισμούς.

Στοίχημα το άνοιγμα συνόρων

Ο Λεμουάν είπε επίσης ότι κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη επέμεινε ότι θα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερος ευρωπαϊκός συντονισμός σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των συνόρων.

«Όσο περισσότερο ενεργούμε όλοι μαζί, τόσο το καλύτερο», δήλωσε από την πλευρά του ο Γκάρι Τσάπελι, ο υπουργός Τουρισμού της Κροατίας, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία της ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο.

«Αλλά αν υπάρχει η δυνατότητα σύναψης διμερών συμφωνιών, ιδίως μεταξύ των χωρών με παρόμοια επιδημιολογική κατάσταση, ή ακόμη και ταυτόσημη, πρέπει να προχωρήσουμε κατ’ αυτόν τον τρόπο προκειμένου να επιταχύνουμε την ανάκαμψη του τουρισμού», κατέληξε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024