Οριστικό: Πρωταθλητής στο βόλεϊ γυναικών ο Ολυμπιακός
Η ΕΟΠΕ επικύρωσε τη βαθμολογία στη Volleyleague γυναικών και οι Ερυθρόλευκες αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες για 8η σερί χρονιά, καταρρίπτωντας το ρεκόρ των επτά σερί τίτλων του Παναθηναϊκού.
Στα «ερυθρόλευκα» βάφτηκε και το φετινό πρωτάθλημα στη Volleyleague γυναικών, καθώς την Τετάρτη (20/5) η ΕΟΠΕ με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της, επικύρωσε τη βαθμολογία που είχε διαμορφωθεί πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω του κορωνοϊού.
Οι Ερυθρόλευκες ήταν στην κορυφή με 20 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και ήταν στο +8 από τον δεύτερο ΑΟ Θήρας. Μια ακόμα χρονιά που ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο βόλεϊ γυναικών, με την ομοσπονδία να επικυρώνει τη βαθμολογία και την ομάδα του μεγάλου λιμανιού να κατακτά το πρωτάθλημα για 8η συνεχόμενη σεζόν.
Με αυτό το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός σπάει το σερί των επτά κατακτήσεων που είχε ο Παναθηναϊκός από το 2005 έως το 2011. Το 2012 είχε πάρει τον τίτλο η ΑΕΚ και από το 2013 μέχρι και φέτος κυριαρχεί η ομάδα του Πειραιά.
Μάλιστα, οι Ερυθρόλευκες δεν έχουν μόνο 7 σερί πρωταθλήματα, αλλά επτά σερί νταμπλ και φέτος, αν γίνει και το φαίναλ φορ κυπέλλου, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν το «8 στα 8». Μια ακόμα σπουδαία διάκριση για τον Ολυμπιακό, που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στο βόλεϊ γυναικών.
Από εκεί και πέρα, στο σημερινό Δ.Σ της ΕΟΠΕ αποφασίστηκε ότι θα ισχύσουν κανονικά οι άνοδοι σε όλες τις κατηγορίες, ενώ θα υποβιβασθούν μόνο οι ομάδες που έχασαν και μαθηματικά την κατηγορία, όπως είναι η Ηλιούπολη.
Πλέον, απομένει να φανεί τι μέλλει γενέσθαι με την Volleyleague Ανδρών, με το Δ.Σ της ΕΣΑΠ (διοργανώτριας Αρχής) να έχει οριστεί για την προσεχή Παρασκευή 22 Μαίου 2020.
Μετά την ήττα της ΑΕΚ στον τελικό του BCL από τη Ρίτας, ο Σάκοτα αποκάλυψε το προαίσθημά του για το μεγάλο προβάδισμα της ομάδας του, ενώ αναφέρθηκε και στην τελευταία επίθεση στην κανονική περίοδο.
Ο 57χρονος Μπάρι Ντρούιτ Μπάρλοου και ο σύντροφος κατηγορούνται ότι βίαζαν και εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά νεαρούς άνδρες. Είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλοι, ο πρώτος με παιδί μέσω παρένθετης μητέρας.
Απίστευτη αυτοκτονία της ΑΕΚ στον τελικό του BCL, καθώς αν και βρέθηκε ακόμη και στο +20 απέναντι στη Ρίτας, τελικά ηττήθηκε με 92-86 στην παράταση «δωρίζοντας» την κούπα στους Λιθουανούς.