Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συναγερμός στην Κίνα: Σε καραντίνα τύπου Ουχάν κινεζική πόλη λόγω έξαρσης κρουσμάτων

Συναγερμός στην Κίνα: Σε καραντίνα τύπου Ουχάν κινεζική πόλη λόγω έξαρσης κρουσμάτων

Όλα τα χωριά και τα συγκροτήματα κατοικιών στην πόλη έκλεισαν και μόνο ένα άτομο από κάθε νοικοκυριό επιτρέπεται για δύο ώρες κάθε δεύτερη μέρα να εξέρχεται για να προμηθεύεται με είδη πρώτης ανάγκης

Οι κινεζικές αρχές έχουν σφραγίσει την πόλη Σουλάν, της επαρχίας Τζιλίν, όπου διαμένουν περί τους 700.000 κατοίκους μετά από μια έξαρση κρουσμάτων κοροναϊού, επιβάλλοντας παρόμοια μέτρα με αυτά που είχαν εφαρμοστεί στην Ουχάν.

Όλα τα χωριά και τα συγκροτήματα κατοικιών στην πόλη έκλεισαν και μόνο ένα άτομο από κάθε νοικοκυριό επιτρέπεται για δύο ώρες κάθε δεύτερη μέρα να εξέρχεται για να προμηθεύεται με είδη πρώτης ανάγκης.

Όπως αναφέρει ο Guardian, στα οικιστικά συγκροτήματα σφραγίστηκαν οι είσοδοι – έξοδοι και θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο οχημάτων έκτακτης ανάγκης, ενώ απαγορεύτηκε η είσοδος μη κατοίκων και οχημάτων.

Η απόφαση για το lockdown

Η απόφαση για την επιβολή των περιορισμών πάρθηκε αφότου η πόλη αξιολογήθηκε ως υψηλού κινδύνου μετά την εμφάνιση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που συνδέονται με μια γυναίκα που δεν είχε ταξιδέψει ούτε είχε κάποια επαφή που νοσούσε.

Άμεσα, οι αρχές έκλεισαν τους δημόσιους χώρους, τα σχολεία και σταμάτησαν τα δρομολόγια των δημόσιων συγκοινωνιών.

Τη Δευτέρα ωστόσο, αποφασίστηκε η ενίσχυση των περιοριστικών μέτρων με την China Daily να αναφέρεται στην πόλη ως «το πιο πρόσφατο επίκεντρο της πανδημίας στη χώρα». Κάνει λόγο δε, για εκατοντάδες ασθενείς που έχουν τεθεί σε καραντίνα, ενώ εκτιμά πως η επιστροφή στην κανονικότητα μπορεί να απέχει αρκετές εβδομάδες.

Εισαγόμενα κρούσματα

Το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, το οποίο συνορεύει με τη Ρωσία και τη Βόρεια Κορέα, προκαλεί σοβαρές ανησυχίες στο Πεκίνο καθώς έχουν αναφερθεί αρκετές περιπτώσεις εισαγόμενων κρουσμάτων ενώ στη συνέχεια ο ιός άρχισε να μεταδίδεται στην κοινότητα.

Σύμφωνα πάντα με τον Guardian, παρά τον υψηλό αριθμό lockcdowns που έχουν επιβληθεί εξαιτίας κρουσμάτων που έχουν εντοπιστεί, τα κινεζικά ΜΜΜ ισχυρίζονται πως το Πεκίνο μπορεί να διαχειριστεί τα εισαγόμενα κρούσματα και πιθανότατα θα αρχίσει να ανοίγει ξανά τα σύνορα.

Πάντως, οι κινεζικές αρχές είναι ιδιαίτερα προσεκτικές στο ενδεχόμενο εμφάνισης νέων εστιών εξάπλωσης του κοροναϊού λίγα 24ωρα πριν την έναρξη του Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος που ήταν να διεξαχθεί τον Μάρτιο και αναβλήθηκε εξαιτίας της πανδημίας.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024