Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΑΕΚ: Το δίδυμο που καθορίζει τις εξελίξεις

ΑΕΚ: Το δίδυμο που καθορίζει τις εξελίξεις

Τα δεδομένα για Χουλτ, Κλωναρίδη, οι σκέψεις της ΑΕΚ και η πιθανότητα εξοικονόμησης μισού εκατομμυρίου ευρώ επιπλέον στο μεταγραφικό πλάνο.

Η ΑΕΚ θα βάλει μέσα στις επόμενες μέρες σε μια σειρά τα μεταγραφικά. Η Ένωση θέλει να κάνει από τώρα την προεργασία για την ενίσχυση του καλοκαιριού και να μπουν όσο το δυνατόν νωρίτερα οι βάσεις, για την ομάδα που θα κυνηγήσει τον τίτλο την επόμενη χρονιά.

Ωστόσο στις συζητήσεις που θα γίνουν θα τεθεί θέμα και για παίκτες από το υπάρχον ρόστερ. Ποδοσφαιριστές δηλαδή που το μέλλον τους στην ομάδα είναι αμφίβολο και η παρουσία τους, μπορεί να καθορίσει τον σχεδιασμό

. Είτε σε επίπεδο θέσεων, είτε και σε οικονομικό. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν ο Νίκλας Χουλτ και ο Βίκτωρας Κλωναρίδης. Δύο παίκτες των οποίων τα συμβόλαια τελειώνουν το καλοκαίρι και προς το παρόν δεν έχει υπάρξει κάποια κουβέντα για να ανανεωθούν. Ενώ δεν είναι βέβαιο πως θα υπάρξει και στην πορεία, με το μέλλον των δύο άσων στην Ένωση να φαντάζει αβέβαιο.

Νίκλας Χουλτ: Ψάχνει κάτι καλύτερο, δεν “καίει” την περίπτωσή του

Ο Νίκλας Χουλτ βρίσκεται στην ΑΕΚ 2,5 χρόνια. Με την Ένωση πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος, έχοντας εξέχοντα ρόλο στην πορεία της ομάδας προς τον τίτλο, από τον Γενάρη και μετά. Ο Σουηδός αμυντικός αποδείχθηκε ένα πολύτιμο εργαλείο, καλύπτοντας με απόλυτη συνέπεια τη θέση του αριστερού μπακ.

Ωστόσο όλα δείχνουν πως η καριέρα του Χουλτ στην ΑΕΚ θα λήξει, με το φινάλε της φετινής χρονιάς. Το συμβόλαιό του τελειώνει το καλοκαίρι και προς το παρόν δεν έχει υπάρξει κάποια κουβέντα με την πλευρά του για ανανέωση. Και ούτε δείχνει πιθανό να υπάρξει.

Στην ΑΕΚ φαίνεται πως έχουν αποφασίσει να αναζητήσουν έναν διαφορετικού τύπου αριστερό μπακ το καλοκαίρι, με τον Χουλτ να αποχωρεί από την ομάδα ως ελεύθερος, ολοκληρώνοντας ένα απόλυτα πετυχημένο πέρασμα από τον Δικέφαλο.

Η Ένωση θέλει να αναβαθμίσει κατά κάποιο τρόπο τη θέση του αριστερού μπακ και κοιτάζει στην αγορά για μια καλύτερη και ποιοτικότερη περίπτωση. Προς το παρόν πάντως δεν έχει προκύψει κάποιος ποδοσφαιριστής που θα την βάλει στη διαδικασία να ασχοληθεί για την απόκτησή του. Γι’ αυτό και το ενδεχόμενο παραμονής του Χουλτ στην ομάδα, δεν μπορεί ακόμα να “καεί”. Παρότι μοιάζει δύσκολο ως σενάριο.

Αυτή τη στιγμή ο Χουλτ λαμβάνει ετησίως περίπου 320.000 ευρώ. Χρήματα που εφόσον αποδεσμευθούν μπορούν να αποτελέσουν μια καλή βάση για την ΑΕΚ, ώστε να βρει στην αγορά έναν ποδοσφαιριστή που θα καλύπτει απόλυτα τον Μάσιμο Καρέρα.

Βίκτωρας Κλωναρίδης: «Εργαλείο” αλλά χωρίς ξεκάθαρο ρόλο

Ο Βίκτωρας Κλωναρίδης είχε πολλά σκαμπανεβάσματα σε αυτή τη δεύτερη θητεία του στην ΑΕΚ. Δεν κατάφερε να αποκτήσει σταθερό ρόλο στην ομάδα και το καλοκαίρι πιθανότατα θα αποχωρήσει ως ελεύθερος, με τη λήξη του συμβολαίου του.

Με την αποχώρηση του «Κλώνα», η Ένωση θα εξοικονομήσει περίπου 250.000 ευρώ, χρήματα ικανά να γεμίσουν τον πάγκο της με μια πιο αξιόπιστη λύση. Πιθανότατα με έναν παίκτη που θα έχει και μια προοπτική για το μέλλον.

Η ΑΕΚ θέλει να γεμίσει τα άκρα της αποκτώντας έναν κλασικό εξτρέμ. Έναν ποιοτικό παίκτη γραμμής ικανό να την ανεβάσει επίπεδο. Ο Κλωναρίδης δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτόν τον ρόλο. Ο άσος της Ένωσης είναι ένας πολυσύνθετος ποδοσφαιριστής, που μπορεί να ανταποκριθεί σε διαφορετικούς ρόλους.

Είναι χαρακτηριστικό πως φέτος έχει αγωνιστεί ως αριστερό εξτρέμ, ως δεξί εξτρέμ, ως δεύτερος φορ και ως κλασικός επιθετικός.

Ωστόσο, σε κανέναν από τους παραπάνω ρόλους δεν ανταποκρίθηκε με συνέπεια. Κάτι που πιθανότατα θα του κοστίσει και το μέλλον του στην ομάδα.

Ήδη ο Κλωναρίδης εξετάζει τις επιλογές που έχει στα χέρια του, στο σενάριο που η ΑΕΚ δεν του προτείνει νέο συμβόλαιο. Ο ΑΠΟΕΛ εμφανίζεται ζεστός να τον αποκτήσει και το σενάριο να συνεργαστεί ξανά με τον Μαρίνο Ουζουνίδη δεν τον αφήνει αδιάφορο.

Οι Κιτρινόμαυροι δεν έχουν πάρει πάντως οριστική απόφαση για αυτή την υπόθεση. Από την άλλη όμως δεν έχουν κάνει και κάποια κίνηση προς την κατεύθυνση της ανανέωσης. Κάτι που ίσως να έχει τη σημασία του αναφορικά με την εξέλιξη της υπόθεσης του Κλωναρίδη και το μέλλον του στην ΑΕΚ, από το καλοκαίρι και μετά.

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024