Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το προβοκατόρικο παιχνίδι με το ΚΙΝΑΛ

Το προβοκατόρικο παιχνίδι με το ΚΙΝΑΛ

Φήμες στη Βουλή για υπουργοποίηση στελεχών του ΚΙΝΑΛ που όμως διαψεύδονται κατηγορηματικά

Σε προσπάθεια διεμβολισμού του Κινήματος Αλλαγής από τη Νέα Δημοκρατία, αποδίδουν στη Χαριλάου Τρικούπη θα δημοσιεύματα και τις φήμες περί υπουργοποίησης στελεχών του Κινήματος. Η αλήθεια είναι ότι στο ΚΙΝΑΛ εδώ και μέρες επικρατεί αναταραχή ακριβώς γι’ αυτές τις φήμες, οι οποίες φούντωσαν κι από ένα δημοσίευμα της Εστίας που έκανε λόγο για αξιοποίηση στελεχών, ακόμη κι εν ενεργεία βουλευτών, όπως η Ν. Γιαννακοπούλου, ο Ο. Κωνσταντινόπουλος και η Χ. Κεφαλίδου αλλά και του Απ. Πάντα.

Στους διαδρόμους της Βουλής ακούγονται αυτά τα ονόματα για τον επικείμενο ανασχηματισμό (όποτε κι αν αυτός γίνει) ωστόσο στο ΚΙΝΑΛ μιλούν επί της ουσίας για σχέδιο της ΝΔ να προκαλέσει εσωκομματική αναταραχή και να καρπωθεί από τα όποια προβλήματα υπάρξουν.

Είναι μια τακτική άλλωστε που την έχει κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ και η απάντηση του Κινήματος Αλλαγής ήταν η ίδια.

Μετά τα δημοσιεύματα και τη φημολογία (η οποία λέγεται ότι εκπορεύεται από συγκεκριμένο υπουργό και συνεργάτη του Κ. Μητσοτάκη) οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ που εμπλέκονται σε όλο αυτό το παιχνίδι εξέδωσαν διάψευση και μάλιστα οργισμένη.

Η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ναντια Γιαννακόπουλου από το βήμα της Βουλής διέψευσε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Εστία ότι θα δεχθεί υπουργικό θώκο σε πιθανό ανασχηματισμό της ΝΔ

¨Η ΚΟ του ΚΙΝΑΛ βρισκόμαστε και είμαστε θύματα ωμής προβοκάτσιας. Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Εστία μας εμφανίζει σε ενδεχόμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης σε δήθεν ετοιμότητα να υπουργοποιηθούμε Είναι γελοίο, προβοκατόρικο ανυπόστατο δημοσίευμα. Αποκύημα μιας νοσηρής φαντασίας. Δεν μπορώ να καταλάβω σε τι εξυπηρετεί. Εμείς είμαστε εδώ ως ΚΟ του ΚΙΝΑΛ. Είμαστε και είμαι εδώ ως μέλος της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ. Εχουμε δυνατή φωνή, σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση”

Ο Γιάννης Μανιάτης τόνισε: «Επαναλαμβάνω ότι ασχολούμαι μόνο με τα ακαδημαϊκά μου καθήκοντα και τους φοιτητές μου».

Κωνσταντινόπουλος: Δεν είμαστε όλοι ίδιοι

Ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΙ πρόσφατα διέψευσε και εξέδωσε και προσωπική δήλωση, λέγοντας: «Οι πολίτες που μας ψήφισαν και μας έδωσαν το 8,1%, μας ψήφισαν για να παραμείνουμε στο ΠΑΣΟΚ και όχι να τους υποδείξουμε σε ποιο κόμμα θα πάνε. Κατανοώ ότι η «μόδα» στην πολιτική σήμερα είναι η εύκολη λύση της μεταγραφής. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Μείναμε στα δύσκολα όταν από το 44% πήγαμε στο 4,6%. Μείναμε σταθερά ΠΑΣΟΚ. Δε φοβηθήκαμε, δε λυγίσαμε αναζητώντας καρέκλες και πουλώντας τις αρχές και τις αξίες μας».

Παράλληλα, ωστόσο, ο βουλευτής Αρκαδίας του ΚΙΝΑΛ σημειώνει ότι το σχετικό ρεπορτάζ αναπαράγεται το τελευταίο 20ήμερο «και με αφορμή συνεντεύξεις στελεχών μας που με «έξυπνο» τρόπο θέτουν ζήτημα διαλόγου με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μια συζήτηση που είναι απαξιωτική, αποκαρδιωτική για τον κόσμο μας και αμφισβητεί τον πυρήνα των αποφάσεών μας για την αυτόνομη πορεία μας. Είναι στη λογική ύπαρξης δύο κομμάτων και της εύκολης κυριαρχίας και νίκης της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στον κ. Τσίπρα».

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος αναφέρεται στις συνεντεύξεις των Χάρη Καστανίδη και Δημήτρη Ρέππα, οι οποίοι ζητούν να ανοίξει ο διάλογος με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενδεχόμενο το οποίο διέψευσε χθες η Χ. Τρικούπη, καθώς ο Παύλος Χρηστίδης τόνισε ότι είναι «καμμένο σενάριο».

Το πιο σημαντικό ωστόσο που είπε ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος, είναι η κριτική που ασκεί στην Φώφη Γεννηματά.

«Τα Μ.Μ.Ε., δεν διαθέτουν λίγο χρόνο για την παρουσίαση των σοβαρών προτάσεων του Κινήματος Αλλαγής, αλλά δίνουν απεριόριστο χρόνο όταν πρόκειται για συζητήσεις που αφορούν προτάσεις στελεχών μας για συνεργασία με άλλα κόμματα. Η παράταξή μας παρά τη σοβαρή και προγραμματική αντιπολίτευση στην εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία – που σε ανάλογες στιγμές κανένα άλλο κόμμα δεν συμπεριφέρθηκε ανάλογα- δεν μπορεί να το καρπωθεί» τονίζει και καταλήγει: «.Είναι αναγκαίο το επόμενο χρονικό διάστημα να πάρουμε όλες τις πρωτοβουλίες, να αναζητήσουμε όλους τους τρόπους μέσα από τους οποίους θα έρθει η ανάκαμψη της παράταξής μας η οποία θα πορευθεί αυτόνομη και περήφανη έχοντας παρελθόν, παρόν και κυρίως μέλλον».

Κεφαλίδου: Μονοπάτια επιστημονικής φαντασίας

Τα σενάρια διέψευσε και η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής:

«Υπεύθυνες σοβαρές θέσεις κοινής λογικής με συναίσθηση των αναγκών της χώρας, που εκφράζει το Κίνημα Αλλαγής, βρίσκουν ευρεία ανταπόκριση στην ελληνική κοινωνία. Συχνά υιοθετούνται από την Κυβέρνηση στην προσπάθεια να κρατηθεί η χώρα όρθια και να απαλλαγεί η ΝΔ από αγκυλώσεις του παρελθόντος.
Κάπως έτσι, μέρος του Τύπου που επιμένει να πορεύεται με τη λογική του ‘χτες’, οδηγείται σε μονοπάτια επιστημονικής φαντασίας».

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024