Η καραντίνα 14 ημερών που θα επιβάλλεται στις αφίξεις στη Βρετανία από το εξωτερικό θα επανεξετάζεται κάθε τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με εκπρόσωπο της κυβέρνησης, ο οποίος διευκρίνισε ότι το επόμενο διάστημα θα δημοσιοποιηθούν οι λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργήσει το συγκεκριμένο σύστημα.

«Όταν τεθούν σε ισχύ οι κανόνες της καραντίνας θα αποτελέσουν αντικείμενο επανεξέτασης κάθε τρεις εβδομάδες» ώστε να συμβαδίζουν με τις πιο πρόσφατες επιστημονικές συμβουλές, είπε.

Μέχρι στιγμής, κάθε τρεις εβδομάδες επανεξετάζονται οι περιορισμοί του lockdown εξαιτίας του κοροναϊού, με βάση τα νέα δεδομένα από την ειδική επιστημονική επιτροπή που συμβουλεύει την κυβέρνηση.

Η εξαίρεση της Γαλλίας

Σε ό,τι αφορά την εξαίρεση της Γαλλίας από την καραντίνα, ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι «δεν ήταν σωστός ισχυρισμός ότι πρόκειται να υπάρξει εξαίρεση μόνο για την Γαλλία» και πρόσθεσε ότι στην κοινή ανακοίνωση των κυβερνήσεων Βρετανίας και Γαλλίας που είχε εκδοθεί μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για την σταδιακή χαλάρωση κάποιων περιορισμών, αναφερόταν ότι «δεν θα υπάρξει καραντίνα σε σχέση με τη Γαλλία, αυτή τη στιγμή».

Και ο υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς, δήλωσε στη Βουλή ότι η κυβέρνηση θα εκδώσει τις λεπτομέρειες για το σχέδιό της για την καραντίνα σύντομα και ότι το σχέδιο αυτό θα τεθεί σε ισχύ στις αρχές του επόμενου μήνα. Διευκρίνισε ότι αρχικά θα αφορά όλους, αλλά στη συνέχεια θα εξετάζονται οι περιπτώσεις των χωρών που θα εξαιρούνται από την καραντίνα, κυρίως αυτές που έχουν μικρό αριθμό περιστατικών κοροναϊού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in. gr