Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Κουτσούμπα - ΔΟΕ: Προβληματισμός για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων

Συνάντηση Κουτσούμπα – ΔΟΕ: Προβληματισμός για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων

Το ΚΚΕ ακούει με προσοχή και συμμερίζεται τον προβληματισμό των εκπαιδευτικών για το ενδεχόμενο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων δήλωσε, ο Δ. Κουτσούμπας που είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΟΕ. Ζήτησε την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου και της διάταξης για τις κάμερες στα σχολεία

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία της ΔΟΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Θανάση Κικινή.

Προβληματισμός για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων

«Το ΚΚΕ ακούει με προσοχή και συμμερίζεται τον προβληματισμό των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για το ενδεχόμενο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων. Μας ανησυχούν ιδιαίτερα οι σοβαρές ελλείψεις στην καθαριότητα, αλλά και το γεγονός ότι δύσκολα τα μικρά παιδιά θα ακολουθήσουν τους κανόνες υγιεινής» δήλωσε, μετά τη συνάντηση ο Δ. Κουτσούμπας.

«Η διάταξη για αύξηση του αριθμού μαθητών νηπιαγωγείων και δημοτικών, αντί να προβλέπεται μείωση, συνεπάγεται νέα περιστολή διορισμών, μικρά παιδιά να συνωστίζονται σε τάξεις. Είναι ντροπή και δεν πρέπει να υπάρχει ούτε καν σκέψη για κατάθεσή της.

Είναι απολύτως δικαιολογημένη η δυσαρέσκεια των εκπαιδευτικών από την επιλογή της κυβέρνησης να βάλει τη σχολική τάξη σε κλειδαρότρυπα. Η πρόσφατη υπουργική απόφαση, είναι προκλητική. Δεν λαμβάνει υπόψη το γεγονός ότι όλος ο εκπαιδευτικός κόσμος, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, στέκονται ενάντια. Δεν θέλουν και θα μπουν μπροστά για να μην εφαρμοστεί» πρόσθεσε.

Σοβαρός επανασχεδιασμός για το Σεπτέμβρη

«Η κυβέρνηση να σταματήσει να κλίνει σε όλες τις πτώσεις την ατομική ευθύνη και να επιδείξει κρατική ευθύνη. Να ενισχύσει την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στα σχολεία. Να μονιμοποιήσει άμεσα τους χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, για να αντιμετωπιστούν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί στους μαθητές. Να ξεκινήσει επιτέλους ένας σοβαρός επανασχεδιασμός για τον Σεπτέμβρη που έρχεται» τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας, καταλήγοντας στη δήλωσή του:

«Το ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις για να μην κατατεθεί το αντιδραστικό-αντιπαιδαγωγικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την εκπαίδευση. Το νομοσχέδιο αυτό-όχι μόνο δεν επιλύει τα χρόνια προβλήματα των σχολείων- αλλά χειροτερεύει την κατάσταση.

Οι αυριανές πανελλαδικές κινητοποιήσεις μπορούν να αποτελέσουν μια ελπιδοφόρα μαζική απάντηση σε αυτούς που στερούν το μέλλον των παιδιών μας».

Κοινός τόπος η απόσυρση του νομοσχεδίου

«Είχαμε συνάντηση μετά από αίτημά μας με τον γενικό γραμματέα και τα στελέχη του ΚΚΕ που είναι υπεύθυνοι στον χώρο της Παιδείας, για τα θέματα κυρίως του πολυνομοσχεδίου που μπήκε σε διαβούλευση και οδεύει προς κατάθεση στη Βουλή, για τους όρους που πρέπει να διασφαλιστούν για να ανοίξουν τα σχολεία, αλλά και για το ζήτημα της τροπολογίας και της υπουργικής απόφασης για την αναμετάδοση του μαθήματος μέσα από τις τάξεις» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Θανάσης Κικινής.

Είπε ότι η συνάντηση έγινε σε πάρα πολύ καλό κλίμα, προσθέτοντας «οι κινητοποιήσεις τις οποίες έχουμε προγραμματίσει είναι κοινός στόχος για όλους μας, όπως κοινός τόπος είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου και η μη κατάθεσή του στη Βουλή και όταν και αν κατατεθεί να μην ψηφιστεί γιατί θεωρούμε ότι φέρνει αλλαγές στην εκπαίδευση οι οποίες είναι σε αρνητική και μόνο κατεύθυνση για το δημόσιο σχολείο».

Η αναμετάδοση των μαθημάτων μέσα από την τάξη μας πάει χρόνια πίσω

«Το ίδιο και για το θέμα της αναμετάδοσης μαθημάτων μέσα από την τάξη, θεωρούμε ότι φέρνει πάρα πολλά χρόνια πίσω την εκπαιδευτική, παιδαγωγική διαδικασία και την βγάζει τελείως από τις πραγματικές της διαστάσεις, πέρα από τα ζητήματα των προσωπικών δεδομένων, στην ουσία της παιδαγωγικής διαδικασίας, αλλά και για το θέμα των σχολείων όπου χρειάζονται πάρα πολλά πράγματα να γίνουν, όπως, για παράδειγμα, η πληρότητα του καθαρισμού των σχολείων, ως βασικό μέτρο για να ανοίξουν τα σχολεία, όταν θα κριθεί από τους αρμόδιους ότι πρέπει να γίνει αυτό» κατέληξε στις δηλώσεις του ο Θ. Κικινής.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, εκ μέρους του ΚΚΕ ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ και ο Κυριάκος Ιωαννίδης, υπεύθυνος του Τμήματος Παιδείας & Έρευνας.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024