Θεσσαλονίκη: Αυξημένη κατά 30% η κίνηση προς Χαλκιδική
Οι Θεσσαλονικείς φαίνεται πως έφυγαν από την πόλη μετά την τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κοροναϊού.
Αυξημένη κατά 30% ήταν η κίνηση των οχημάτων από τη Θεσσαλονίκη προς τη Χαλκιδική, κατά την πρώτη μέρα των ελεύθερων μετακινήσεων από νομό σε νομό, ενώ αύξηση σημειώθηκε και στη διέλευση των οδηγών από τα διόδια των Μαλγάρων, χωρίς ωστόσο -σε καμία περίπτωση- να παρατηρηθούν ιδιαίτερα προβλήματα.
Οι Θεσσαλονικείς φαίνεται πως έφυγαν από την πόλη μετά την τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κοροναϊού, προκειμένου να επισκεφτούν είτε τις επιχειρήσεις, είτε τα εξοχικά τους στη Χαλκιδική, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Θωμάς Γέρμανος.
«Στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Μουδανίων, η αύξηση της κίνησης των οχημάτων ανέρχεται στο 30% σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Ύστερα από δύο μήνες που ο κόσμος ήταν κλεισμένος στα σπίτια του, σε καραντίνα, άρχισε από σήμερα να κινείται καθώς δεν είχαν έως τώρα πρόσβαση ούτε στα εξοχικά, ούτε στις επιχειρήσεις τους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γέρμανος, ο οποίος βρέθηκε στον συγκεκριμένο δρόμο για έχει μια εικόνα της κατάστασης.
Αυξημένη ήταν η κίνηση και στα διόδια των Μαλγάρων, εκεί όπου από τις 6 τα ξημερώματα και έπειτα από εντολή της αστυνομίας άνοιξαν έντεκα λωρίδες κυκλοφορίας και στις δύο κατευθύνσεις της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης- Αθηνών, προκειμένου να διευκολυνθούν οι οδηγοί. Σημειώνεται πως από τις 24 Μαρτίου έως και τις 4 Μαΐου ήταν ανοιχτές μόνο δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, ενώ από τις 4 Μαΐου έως και σήμερα το ξημέρωμα συνολικά λειτουργούσαν έξι λωρίδες, στο πλαίσιο των απαγορευτικών μέτρων μετακίνησης.
Για «αύξηση της κυκλοφορίας χωρίς προβλήματα» έκανε λόγο ο διευθύνων σύμβουλος της «Εγνατία Οδός ΑΕ», Κώστας Κουτσούκος, ενώ η προϊσταμένη στα διόδια των Μαλγάρων, Μαρία Σιούλα ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «ο κόσμος άρχισε να κινείται κι εμείς είμαστε σε ετοιμότητα».
Αυξημένη, αλλά χωρίς απρόοπτα και η κίνηση στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Σερρών. Σύμφωνα με τον κ. Γέρμανο, τα συνεργεία της Τροχαίας θα συνεχίσουν να βρίσκονται στον δρόμο για τη διευκόλυνση των οδηγών, καθώς σταδιακά ολοένα και θα αυξάνεται η κυκλοφορία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οδύσσεια: O Νόλαν κόντεψε να πνίξει τον Ματ Ντέιμον – «Θέλω να μπείτε στον Δούρειο Ίππο» ξεκαθαρίζει
- Πέρασμα στην Ανατολική Λιβύη ζητάει το κονβόι για τη Γάζα – μέλος της αποστολής από Ελλάδα μιλάει στο in
- Έμπολα: Την ώρα που οι θάνατοι αυξάνονται, ο ΠΟΥ λέει ότι θα χρειαστούν μέχρι και εννέα μήνες για εμβόλιο
- Πτώση τουρίστριας από ύψος στη Σκιάθο – Νοσηλεύεται με κατάγματα στον θώρακα
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (21/5): Πού θα δείτε play out και Next Gen Euroleague
- Συντάξεις χηρείας: Δεν θα γίνει καμία περικοπή – Τι εξετάζει η κυβέρνηση για οριστική λύση
- Πέτρος Ίμβριος: Ο 5χρονος γιος του πρωταγωνιστεί στο νέο video clip του
- Κλινικές μελέτες: Εκστρατεία για οικοδόμηση εμπιστοσύνης στους ασθενείς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Απελάθηκε η βρεφονηπιοκόμος που κακοποιούσε μωρά – Εξοργισμένοι οι γονείς [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/Ροκσανα-Λεψκα-102x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 21.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/loris-raselli-5kmTb29x1ic-unsplash-1-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442