Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποστάσεις εκτός και εντός τάξης, κάμερες και αντισηπτικά – Πώς επέστρεψαν οι μαθητές στα θρανία

Αποστάσεις εκτός και εντός τάξης, κάμερες και αντισηπτικά – Πώς επέστρεψαν οι μαθητές στα θρανία

Μάλιστα δεν ήταν λίγοι οι μαθητές που φόρεσαν μάσκα, αν και η χρήση της είναι προαιρετική.

Έχοντας στο νου τους να τηρούν τις αποστάσεις έξω και μέσα στις τάξεις, επέστρεψαν στα σχολεία τους οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων.

Η επιστροφή έγινε σε μία νέα κανονικότητα, καθώς οι μαθητές θα πρέπει να τηρούν σχολαστικά τα γνωστά μέτρα προστασίας, τις αποστάσεις και τον σχολαστικό καθαρισμό.

Μάλιστα οι μαθητές του Λυκείου που επέστρεψαν σήμερα στα θρανία τους θα συναντήσουν και τους συμμαθητές του από την Γ’ Λυκείου οι οποίοι και θα φροντίσουν να τους λύσουν όποιες απορίες υπάρχουν μιας και εκείνοι βρίσκονται ήδη στις τάξεις τους από τις 11 Μαΐου.

Μάλιστα αν και η μάσκα παραμένει προαιρετική στα σχολεία, μερικοί από τους μαθητές εμφανίστηκαν με μάσκα στο σχολείο.

Καταλλήλως προετοιμασμένοι ήταν και οι καθηγητές οι οποίοι από το πρωί προσέχουν να τηρούνται οι αποστάσεις τόσο εντός της τάξης όσο και κατά την είσοδο των μαθητών στα σχολεία.

Πάντως εκτός από τα μέτρα ασφαλείας, οι μαθητές θα πρέπει να συνηθίσουν και την κάμερα που θα υπάρχει στις τάξεις από σήμερα, καθώς θα γίνεται και ζωντανή μετάδοση μαθημάτων (γεγονός προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων).

Προσοχή από τους μαθητές

Οι μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου, αλλά και της Α’ και Β’ Λυκείου επιστρέφουν στις τάξεις, με τα γνωστά μέτρα προστασίας, της τήρησης αποστάσεων, του σχολαστικού καθαρισμού και της προαιρετικής χρήσης μάσκας, αλλά και κάποιες καινοτομίες:

– Τη δυνατότητα ζωντανής μετάδοσης μαθημάτων

– Την επισήμανση ότι πρέπει να φροντίσουν τα βιβλία τους, ώστε να τα χρησιμοποιήσουν και την ερχόμενη σχολική χρονιά και

– Τη δυνατότητα παρακολούθησης (για τους μαθητές γυμνασίων) μέχρι την λήξη της χρονιάς την Ενισχυτική Διδασκαλία.

Η ζωντανή μετάδοση μαθήματος αφορά μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ενώ σύμφωνα με το υπουργείο, η κάμερα θα πρέπει να εστιάζει στον εκπαιδευτικό ή/και στον πίνακα της αίθουσας διδασκαλίας μόνον, ενώ η ζωντανή μετάδοση του μαθήματος δεν αφορά μέρος της διδακτικής ώρας που σχετίζεται με τυχόν εξέταση μαθητών.

Η εν λόγω απόφαση έχει ισχύ μέχρι τη λήξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ) έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους, επικαλούμενες τη σημασία προστασίας ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών, με το υπουργείο να τονίζει ότι είναι νόμιμος ο σκοπός της εν λόγω ρύθμισης.

Τα μαθήματα Γυμνασίων και Λυκείων θα ολοκληρωθούν στις 12 Ιουνίου, ενώ όσο διαρκούν, θα ισχύουν οι κανόνες που ίσχυαν και για την Γ’ Λυκείου, δηλαδή 15 μαθητές (μέγιστο) ανά τάξη, αποστάσεις, χωριστά διαλείμματα, όχι παιχνίδια με μπάλα και κλειστά κυλικεία.

Τι θα γίνει με Δημοτικά –Ειδικά σχολεία

Για τους μαθητές των δημοτικών και των νηπιαγωγείων είναι ακόμη αβέβαιο εάν θα επιστρέψουν στις αίθουσες την 1η Ιουνίου, καθώς αυτό θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα προκύψουν αυτές τις ημέρες. Από το υπουργείο έχει ξεκαθαριστεί, πάντως, ότι τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία θα ανοίξουν ξανά «μόνο αν υπάρχει η βεβαιότητα ότι η πορεία της επιδημίας βαίνει καθοδικά».

Για τα Ειδικά Σχολεία έχει παραταθεί η αναστολή λειτουργίας και δεν προβλέπεται να ανοίξουν μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024