Ο ηθοποιός Στράτος Τζώρτζογλου αποκάλυψε στην Τατιάνα Στεφανίδου ότι δεν κοινώνησε μόνο χθες, αλλά είχε κοινωνήσει και τη Μεγάλη Παρασκευή, κατά την διάρκεια της καραντίνας.

«Παπάς κοινωνούσε λεπρούς και δεν κόλλησε ποτέ»

«Προσπαθείς να μην είσαι χομπίστας χριστιανός, όπως να μην είσαι και χομπίστας επιστήμονας, γιατί πολλά ακούγονται πια μέχρι τελικά να αποδειχθούν. Καταλαβαίνω το να μη βάζεις το ίδιο κουτάλι, παρόλο που έχουν υπάρξει στιγμές στην ιστορία που ένας παπάς κοινωνούσε λεπρούς και ο ίδιος ερχόταν σε επαφή σχεδόν κάθε μέρα με τους λεπρούς και δεν κόλλησε ποτέ», αποκάλυψε ο Στράτος Τζώρτζογλου.

«Πήγα σε όλες τις λειτουργίες και μία μέρα από αυτές κοινώνησα»

«Δεν ήμουνα μέσα στην εκκλησία. Ο ιερέας του ναού, που τον ήξερα, μου είχε αφήσει ένα ανοιχτό παραθυράκι έξω από την εκκλησία, ήμουν μόνος, προσευχόμουν. Πήγα σε όλες τις λειτουργίες και μία μέρα από αυτές κοινώνησα. Μόνος μου ήμουν, δεν θα κολλούσα κάποιον άλλο αν είχα κοροναϊό».

«Όμως υπάρχει ένα σημαντικό μέρος του επιστημονικού κόσμου που αντιδρά προς τη Θεία Κοινωνία μόνο. Γιατί ενώ εδώ τηρούνται υποδειγματικά οι αποστάσεις, στη συνέχεια οι ίδιοι άνθρωποι που εδώ τηρούν απόσταση βάζουν το ίδιο κουτάλι στο στόμα τους».