Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καρφί Ομπάμα σε Τραμπ: Κατέρρευσε η ιδέα ότι όσοι είναι υπεύθυνοι γνωρίζουν τι κάνουν

Καρφί Ομπάμα σε Τραμπ: Κατέρρευσε η ιδέα ότι όσοι είναι υπεύθυνοι γνωρίζουν τι κάνουν

«Πάνω απ’ όλα, αυτή η πανδημία έκανε να καταρρεύσει η ιδέα ότι πολλοί από όσους είναι υπεύθυνοι γνωρίζουν τι κάνουν», είπε ο Μπάρακ Ομπάμα, σφάζοντας με το γάντι τον διάδοχό του Ντόναλντ Τραμπ. «Πολλοί εξ αυτών δεν επιδιώκουν καν να προσποιηθούν ότι είναι υπεύθυνοι», συμπλήρωσε. Αναφορά και στις ανισότητες που αντιμετωπίζουν οι Αφροαμερικανοί

Κριτική άσκησε εμμέσως στη διαχείριση της κρίσης της πανδημίας του κοροναϊού από τον διάδοχό του Ντόναλντ Τραμπ, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα απευθυνόμενος σε φοιτητές, κατά τη διάρκεια εικονικής τελετής απονομής πτυχίων, σε μια σπάνια δημόσια παρέμβαση από την έναρξη της πανδημίας της Covid-19.

Σε ένα συγχαρητήριο μήνυμα που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής για τους πτυχιούχους του δικτύου πανεπιστημίων (HBCU), ο Ομπάμα αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της πανδημίας:

«Πάνω απ’ όλα, αυτή η πανδημία έκανε να καταρρεύσει η ιδέα ότι πολλοί από όσους είναι υπεύθυνοι γνωρίζουν τι κάνουν», είπε ο πρώην πρόεδρος.

«Πολλοί εξ αυτών δεν επιδιώκουν καν να προσποιηθούν ότι είναι υπεύθυνοι», συμπλήρωσε.

Αποκάλυψε τις ανισότητες για τους Αφροαμερικανούς

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η υγειονομική κρίση αποκάλυψε τις ανισότητες τις οποίες αντιμετωπίζουν οι Αφροαμερικανοί, ενώ διατύπωσε την αγανάκτησή του για τη δολοφονία, χωρίς να τον κατονομάζει, του 25χρονου Αμάντ Άρμπερι, που δολοφονήθηκε την 23η Φεβρουαρίου, την ώρα που έκανε τζόκινγκ στο Μπράνσγουικ, στη Τζόρτζια.

«Μια ασθένεια όπως αυτή έφερε στο φως τις υποβόσκουσες ανισότητες και το φορτίο που ιστορικά σηκώνουν οι κοινότητες των Αφροαμερικανών σε αυτή τη χώρα».

«Το παρατηρούμε όταν ένας μαύρος άνδρας κάνει τζόκινγκ και κάποιοι άλλοι αποφασίζουν να τον σταματήσουν, να τον ανακρίνουν και να το σκοτώσουν πυροβολώντας τον, εάν δεν υποταχθεί στα ερωτήματά τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024