Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΜέΡΑ25: Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία με σεβασμό στη διαφορετικότητα

ΜέΡΑ25: Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία με σεβασμό στη διαφορετικότητα

Το δικό του μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρασφοβίας έστειλε το ΜέΡΑ25 σημειώνοντας ότι αγωνίζεται «για μία κοινωνία που έχει συνειδητοποιήσει και καταδικάσει τις θεσμικές διακρίσεις κατά των ανθρώπων με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό.

Την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή του στα ΛΟΑΤΚΙ+Κινήματα εκφράζει το ΜέΡΑ25 σε ανακοίνωσή του με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι με την ευκαιρία αυτή, το ΜέΡΑ25 αγωνίζεται «για μία κοινωνία που έχει συνειδητοποιήσει και καταδικάσει τις θεσμικές διακρίσεις κατά των ανθρώπων με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό, και όχι «γενετήσιο» όπως αναφέρεται στη δήλωση της Προέδρου της Δημοκρατίας, που κατά τα αλλά χαιρετίζουμε».

Αγωνιζόμαστε, υπογραμμίζει το ΜέΡΑ25, για μια κοινωνία, συμμετέχοντας και στηρίζοντας τα ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματα, που παλεύει ενεργά «για να αποδομηθούν τα έμφυλα στερεότυπα, η ρητορική μίσους που τα επενδύει, όπως και το “στίγμα” με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου στο δημόσιο και τον εργασιακό χώρο». Μια κοινωνία, προσθέτει στην ανακοίνωση, «που παίρνει μέτρα για την ισότιμη συμπερίληψη των ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και τρανς ατόμων σε κάθε κοινωνική δραστηριότητα και στην λήψη των κεντρικών αποφάσεων. Αυτή η κοινωνία για την οποίαν παλεύουμε θα μεριμνά να διδάσκει τα παιδιά από μικρή ηλικία τον σεβασμό στη διαφορετικότητα».

Επίσης το ΜέΡΑ 25 υποστηρίζει ως αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στην τεκνοθεσία και τον πολιτικό γάμο διότι είναι απαραίτητα δικαιώματα που εξασφαλίζουν την πολιτική και κοινωνική τους ισότητα.

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024