Η Γαλλία ζήτησε από το Ιράν την άμεση απελευθέρωση της ερευνήτριας Φαριμπά Αντελχάχ
Η Γαλλία καταδίκασε σήμερα την επιβολή κάθειρξης πέντε ετών στη γαλλοϊρανή ανθρωπολόγο Φαριμπά Αντελχάχ για «συνωμοσία με στόχο να πληγεί η εθνική ασφάλεια» του Ιράν, ζήτησε δε από την Τεχεράνη την άμεση απελευθέρωσή της
Η Γαλλία καταδίκασε σήμερα την επιβολή κάθειρξης πέντε ετών στη γαλλοϊρανή ανθρωπολόγο Φαριμπά Αντελχάχ για «συνωμοσία με στόχο να πληγεί η εθνική ασφάλεια» του Ιράν, ζήτησε δε από την Τεχεράνη την άμεση απελευθέρωσή της.
«Η καταδίκη αυτή δε στηρίζεται σε οποιοδήποτε σοβαρό στοιχείο ή γεγονός, κι ως εκ τούτου είναι μια πολιτική απόφαση» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Παροτρύνουμε τις ιρανικές Αρχές να απελευθερώσουν αμέσως την κυρία Αντελχάχ».
Μια βραδιά στο κέντρο της πόλης γεμάτη τραγούδια, ιστορίες και μουσικές που έχουν καθιερώσει την Μαρία Παπαγεωργίου ως μία από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες και δημιουργούς της γενιάς της.