Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Χιονάτη και τι λέει ο καθρέφτης!

Η Χιονάτη και τι λέει ο καθρέφτης!

Προχθές το ESPN παρουσίασε το Top 10, με τον Μάικλ Τζόρνταν να φιγουράρει στην κορυφή. Στο Νο 2 βρίσκεται ο ΛεΜπρον Τζέιμς και ακολουθούν ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, ο Μπιλ Ράσελ, ο Μάτζικ Τζόνσον, ο Γουίλτ Τσάμπερλεν, ο Λάρι Μπερντ, ο Τιμ Ντάνκαν, ο Κόμπι Μπράιαντ (μόλις στο Νο 9) και ο Σακίλ Ο'Νιλ.

Συμβαίνει εδώ και πολύ καιρό στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού αυτό που εξιστορούν οι αδελφοί Γκριμ στο περίφημο παραμύθι με τη Χιονάτη και τους επτά νάνους…

Στηνόταν, λέει, κάθε πρωί η βασίλισσα και ρωτούσε «Καθρέφτη, καθρεφτάκι στον τοίχο πάνω τώρα, ποια είναι η ωραιότερη σ’ ολόκληρη τη χώρα;». Ο καθρέφτης τής απαντούσε «εσύ», μέχρι που άλλαξε τροπάριο και προέκρινε αντ’ αυτής τη Χιονάτη!

Ανάλογη πρεμούρα υπάρχει και στο ΝΒΑ με τον περιλάλητο GOAT: τον τίτλο του κορυφαίου παίκτη όλων των εποχών για τον οποίο ερίζουν πολλοί και διάφοροι…

Προχθές το ESPN παρουσίασε το Top 10, με τον Μάικλ Τζόρνταν να φιγουράρει στην κορυφή. Στο Νο 2 βρίσκεται ο ΛεΜπρον Τζέιμς και ακολουθούν ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, ο Μπιλ Ράσελ, ο Μάτζικ Τζόνσον, ο Γουίλτ Τσάμπερλεν, ο Λάρι Μπερντ, ο Τιμ Ντάνκαν, ο Κόμπι Μπράιαντ (μόλις στο Νο 9) και ο Σακίλ Ο’Νιλ.

Γούστα είναι αυτά. Γούστα και γνώμες, άλλωστε, όπως έλεγε σε μια ταινία του στον ρόλο του «Dirty Harry», ο Κλιντ Ιστγουντ, «οι γνώμες είναι σαν τους κ@@ους, διότι όλοι έχουν από μία»!

Γιατί επέλεξε τον «Air» το αμερικανικό δίκτυο; Οχι βεβαίως διότι έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα της προβολής του ντοκιμαντέρ «O τελευταίος χορός» και δεν ήθελε να κακοκαρδίσει τον Τζόρνταν, αλλά για συγκεκριμένους λόγους: «Οδήγησε τους Μπουλς σε έξι πρωταθλήματα, βγήκε έξι φορές MVP των τελικών και πέντε της κανονικής περιόδου και έγινε παγκόσμιο είδωλο, εντός κι εκτός γηπέδων. Η λαμπρότητά του και στις δυο άκρες του παρκέ όρισε μια γενιά του μπάσκετ και έφερε νέα δεδομένα στους παίκτες που βάδισαν στα χνάρια του, ενώ το παιχνίδι του ξεπέρασε το άθλημα»…

Το τελευταίο επιχείρημα ίσως να είναι κιόλας αυτό που ξεπερνάει την κάθε λογής διαβούλευση για την πρωτοκαθεδρία. Α, και κάτι ακόμα; Ο Τζόρνταν όταν αποχώρησε (και προτού πει το «I am back») μετακόμισε στο μπέιζμπολ, ενώ το 2011 που διακόπηκε το ΝΒΑ λόγω του lock out ο Τζέιμς, αν και είχε προτάσεις, δίστασε να παίξει φούτμπολ!

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024