Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκάνδαλο στην Ισπανία: Ξεκίνησε έρευνα για «στήσιμο»

Σκάνδαλο στην Ισπανία: Ξεκίνησε έρευνα για «στήσιμο»

Η περσινή αναμέτρηση της Χετάφε με τη Βιγιαρεάλ, για την τελευταία αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος, έχει μπει στο «μικροσκόπιο» των διωκτικών αρχών που ερευνούν την υπόθεση «στημένων» αγώνων με την κωδική ονομασία «Οίκος»

Ακόμη ένα σκάνδαλο διαφθοράς ταλανίζει το ισπανικό ποδόσφαιρο. Στο στόχαστρο των αρχών αυτή τη φορά, η περσινή αναμέτρηση της Χετάφε με τη Βιγιαρεάλ, για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Από το άνοιγμα των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή, Κάρλος Αράντα, που αποτελεί ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της υπόθεσης, προέκυψε μία ύποπτη συνομιλία με τον επίσης παλαίμαχο, Πάκο Εστεμπάν, που αφορά το παιχνίδι της 18ης Μαΐου 2019.

Ο Αράντα φέρεται να υπόσχεται χρήματα στον Εστεμπάν, προκειμένου ο τελευταίος να έρθει σε επικοινωνία με τον επιθετικό της Χετάφε, Χόρχε Μολίνα (με τον οποίο είχαν υπάρξει συμπαίκτες στην Έλτσε), και να μάθει τι πρόκειται να συμβεί στο εν λόγω ματς, στο οποίο η Χετάφε χρειαζόταν νίκη, ώστε, με παράλληλη απώλεια της Βαλένθια απέναντι στη Βαγιαδολίδ, να εξασφαλίσει θέση στο Champions League. Λίγη ώρα αργότερα, ο Εστεμπάν φέρεται να επικοινωνεί εκ νέου με τον Αράντα και να τον πληροφορεί ότι έχουν δοθεί 2 εκατ. ευρώ σε επτά ποδοσφαιριστές της Βιγιαρεάλ, προκειμένου να έχουν μειωμένη απόδοση στον αγώνα του «Αλφόνσο Πέρεθ».

Στη συνομιλία αναφέρονται ακόμη τα ονόματα του Μιγκέλ Άνχελ Τένα, προπονητή στα τμήματα υποδομών της Βιγιαρεάλ, και του Ντομίνγκο Σεβιγιάνο, μάνατζερ του Μολίνα, ενώ υπάρχει και ένας υπαινιγμός ότι ίσως η Χετάφε πληρώσει χρήματα και στη Βαγιαδολίδ, ώστε η τελευταία να έχει κίνητρο να «κόψει» βαθμούς από τη Βαλένθια.

Πρέπει να επισημανθεί ότι δεν υπάρχει καταγεγραμμένη συνομιλία του Χόρχε Μολίνα με τον Πάκο Εστεμπάν, παρά μόνο η διαβεβαίωση του τελευταίου στον Αράντα ότι μίλησε με τον παίκτη της Χετάφε.

Ο αγώνας Χετάφε-Βιγιαρεάλ έληξε ισόπαλος 2-2, με το «κίτρινο υποβρύχιο» πάντως να ισοφαρίζει στα τελευταία λεπτά, όταν η Βαλένθια είχε ήδη ξεκαθαρίσει τα πράγματα στο «Χοσέ Θορίγια» (2-0), εξασφαλίζοντας την τέταρτη θέση και το εισιτήριο για το Champions League.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024