Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ κατά της Κεραμέως για τις κάμερες στα σχολεία

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ κατά της Κεραμέως για τις κάμερες στα σχολεία

Βολές κατά της Νίκης Κεραμέως για τη ρύθμιση που προβλέπει τη ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων στο πλαίσιο της τηλεκπαίδευσης συνεχίζουν να εξαπολύουν η αντιπολίτευση. Ο Ν. Φίλης κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να ανακαλέσει την υπουργό Παιδείας στην τάξη με ...βιντεοκλήση. Άλλο ψηφιακό σχολείο και άλλο livestreaming μάθημα επισημαίνει το ΚΙΝΑΛ

Βολές κατά της Νίκης Κεραμέως για τη ρύθμιση που προβλέπει τη ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων στο πλαίσιο της τηλεκπαίδευσης συνεχίζουν να εξαπολύουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Άλλο ψηφιακό σχολείο, άλλο live streaming μάθημα

Ο τομεάρχης παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης έκανε λόγο για κυνικούς και αδίστακτους τυχοδιωκτισμούς στις πλάτες μαθητών και καθηγητών ζητώντας την παρέμβαση Μητσοτάκη για την ανάκληση όπως είπε στην τάξη της υπουργού Παιδείας.

Πυρά και από το ΚΙΝΑΛ που δηλώνει αντίθετο στη ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων, με τον Παύλο Χρηστίδη και τη Χαρά Κεφαλίδου να τονίζουν ότι είναι «άλλο το ψηφιακό σχολείο κι άλλο το live streaming μάθημα. Δεν γίνεται πουθενά στην Ευρωπαϊκή Ένωση»

Ανάκληση …με βιντεοκλήση

Για «πολιτικούς τυχοδιωκτισμούς με τρόπο κυνικό και αδίστακτο, παίζοντας παιχνίδια στις πλάτες των μαθητών και των καθηγητών», κατηγορεί την κυβέρνηση ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, σε συνέντευξή του στο CNN Greece.

Εκφράζοντας την αντίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στο ζήτημα της «ζωντανής μετάδοσης» των μαθημάτων, καλεί τον πρωθυπουργό «να παρέμβει και να ανακαλέσει στην τάξη την υπουργό Παιδείας, μέσω βιντεοκλήσης έστω».

Παραπέμπει στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και σχολιάζει ότι η κ. Κεραμέως «αντί να αναστείλει έστω την απόφασή της, προτίμησε με περίσσιο θράσος, να ανέβει στο βήμα της Βουλής και να επιδοθεί αμετανόητη σε λεονταρισμούς ότι δεν θα κάνει πίσω και άλλες γραφικότητες». «Δηλαδή, τι ακριβώς εννοεί; Μήπως, ότι χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Αρχής επί μελέτης αντικτύπου, θα υποχρεώσει παρανόμως εκπαιδευτικούς και μαθητές να εκτεθούν σε κοινή θέα στη σχολική αίθουσα;», προσθέτει.

Άφρονα απόφαση

Ο κ. Φίλης χαρακτηρίζει «άφρονα» την απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία και μάλιστα για λίγες ημέρες και εκφράζει την έντονη αντίθεση του και με το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί, κάνοντας λόγο για «μνημείο αντιπαιδαγωγικών ρυθμίσεων και επαναφοράς του ρολογιού της εκπαίδευσης πίσω στο 2012-14».

Σκληρή κριτική στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως με αφορμή το θέμα της ζωντανής μετάδοσης του μαθήματος έκανε το Κίνημα Αλλαγής.

Βιαστικοί και αντιφατικοί χειρισμοί

Τόσο ο Παύλος Χρηστίδης όσο και η αρμόδια βουλευτής για θέματα Παιδείας, Χαρά Κεφαλίδου, μίλησαν για βιαστικούς κι αντιφατικούς χειρισμούς από την υπουργό Παιδείας σχετικά με την μετάδοση των μαθημάτων στα παιδιά που δεν θα πάνε στο σχολείο.

«Άλλο το ψηφιακό σχολείο κι άλλο το live streaming μάθημα. Δεν γίνεται πουθενά στην Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφεραν κατηγορώντας την κ. Κεραμέως πως επιχειρεί να εφαρμόσει το μέτρο «άρπα κόλα, χωρίς καμία προετοιμασία και χωρίς γνωμάτευση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων».

Στα χνάρια του Γαβρόγλου

Συνεχίζει, τόνισαν, στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να έχει αλλάξει σχεδόν τίποτα από όσα έκανε στη Παιδεία ο κ. Γαβρόγλου καταργώντας τις μεταρρυθμίσεις της Άννας Διαμαντοπούλου.

«Δεν υπάρχει εθνικός διάλογος ούτε επανασυστήνει και λειτουργεί το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας», είπε η κ. Κεφαλίδου τονίζοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει ως πρόταση την μεταρρύθμιση του ψηφιακού σχολείου, τη μεταρρύθμιση του 2011, και δήλωσε ότι θα συνεχιστεί εντατικά ο αντιπολιτευτικός έλεγχος στη Βουλή για την κυβερνητική πολιτική στη Παιδεία.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024