Αρνητικές εξελίξεις στο ασφαλιστικό εξαιτίας των παρεμβάσεων της κυβέρνησης στα εργασιακά διαπιστώνει η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου.

Αρνητικές εξελίξεις στο ασφαλιστικό εξαιτίας των παρεμβάσεων της κυβέρνησης στα εργασιακά διαπιστώνει η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου.

Μαύρη τρύπα

Η κα Αχτσιόγλου υποστηρίζει ότι από τις «διαλυτικές πολιτικές στα εργασιακά» τίθεται σε «άμεσο κίνδυνο το ασφαλιστικό».

Πιο συγκεκριμένα η αρμόδια τομεάρχης και πρώην υπουργός Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι δημιουργείται «μαύρη τρύπα» στα έσοδα του ΕΦΚΑ εξαιτίας των αρνητικών μεταβολών στις συμβάσεις εργασίας με την αναστολή συμβάσεων και την δυνατότητα εκ περιτροπής απασχόλησης.

1,6 δισ. απώλειες εσόδων στον ΕΦΚΑ

Προς σ’ αυτή την κατεύθυνση η Έφη Αχτσιόγλου επικαλείται δημοσίευμα της Αυγής και μιλάει για απώλειες εσόδων στο Ασφαλιστικό που μπορεί να φτάσουν και το 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ ως το τέλος του 2020.

Σύμφωνα με αυτές τις εκτιμήσεις κάθε μήνα χάνονται 350 εκατομμύρια ευρώ ενώ διαπιστώνεται διπλασιασμός των εκκρεμών συντάξεων το τελευταίο 10μηνο που φτάνουν τις 195.000.

Η κυβέρνηση πρέπει επειγόντως να αλλάξει πολιτική στην αγορά εργασίας και να στηρίξει τις θέσεις εργασίας ως την πλήρη καταβολή του μισθούς υπογραμμίζει η κα Αχτσιόγλου.

Αναλυτικά η δήλωση της πρώην υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου:

Να αλλάξει πολιτική στην αγορά εργασίας

«Σε άμεσο κίνδυνο το ασφαλιστικό από τις διαλυτικές πολιτικές στα εργασιακά.

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της “Αυγής” είναι αποκαλυπτικό των αλυσιδωτών αρνητικών επιπτώσεων που έχουν οι κυβερνητικές πολιτικές στα εργασιακά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι απώλειες για τα ασφαλιστικά ταμεία είναι ήδη πολύ μεγάλες και εκτιμάται ότι θα φτάσουν σε 1,6 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ την ίδια στιγμή έχουν διπλασιαστεί οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις στο δεκάμηνο διακυβέρνησης της ΝΔ.

Τέτοιας τάξης μεταβολές θα δημιουργήσουν εκ νέου τρύπα στο ασφαλιστικό σύστημα διακινδυνεύοντας στο εγγύς μέλλον το ύψος των καταβαλλόμενων συντάξεων.

Η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει επειγόντως πολιτική στην αγορά εργασίας:να στηρίξει τις θέσεις και τις σχέσεις εργασίας, να καλύψει ως την πλήρη καταβολή τους μισθούς και να επαναφέρει τους ελέγχους στην αγορά».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr