Θρήνος : Πέθανε η πριγκίπισσα Μαρία Γκαλιτζίν
Σοκ προκάλεσε η είδηση του αιφνίδιου θανάτου της πριγκίπισσας, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 32 ετών
Σοκ προκάλεσε η είδηση του ξαφνικού θανάτου της πριγκίπισσας Μαρία Πέτροβνα Γκαλιτζίν, που ήταν απόγονος του αυτοκράτορα Καρλ και της Ζίτα ντε Μπορμπόν – Πάρμα.
Η τραγική είδηση επιβεβαιώθηκε από τον σύζυγός της, ο οποίος είναι σεφ του Hotel Derek στο Χιούστον.
«Η Μαρία μας πέθανε στο Χιούστον το πρωί της Δευτέρας, 4ης Μαϊού 2020, από ξαφνικό καρδιακό ανεύρυσμα. Γεννήθηκε το 1988 από τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα Πιότρ Γκαλιτζίν στην πόλη του Λουξεμβούργου, στο Μεγάλο δουκάτο του Λουξεμβούργου» γράφει η νεκρολογία της που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «The Houston Chronicle».
Το ζευγάρι είχε αποκτήσει έναν γιο, οποίος σήμερα είναι δύο ετών.

Η πριγκίπισσα Μαρία Πέτροβνα Γκαλιτζίν μετακόμισε στην συνέχεια στην Ρωσία με την οικογένειά της, όπου φοίτησε στην Γερμανική Σχολή της Μόσχας μέχρι που αποφοίτησε.
Αργότερα, η πριγκίπισσα Μαρία Πέτροβνα Γκαλιτζίν μετακόμισε στο Βέλγιο, όπου παρακολούθησε την Σχολή του College of Art and Design.
Στην συνέχεια έζησε και εργάστηκε στις Βρυξέλλες, το Σικάγο και το Χιούστον, όπου ειδικεύτηκε στην εσωτερική διακόσμηση και επίπλωση.
Η πριγκίπισσα Μαρία εργάστηκε στο Kuhl-Linscomb στο Χιούστον του Τέξας, ως σύμβουλος νυφικών, αφού ολοκλήρωσε το πτυχίο του Πανεπιστημίου του Maryland στη Βαλτιμόρη.
Το 2017 παντρεύτηκε τον Ρίσι Ρουπ, που είναι επικεφαλής σεφ στο ξενοδοχείο Derek στο Χιούστον, στο σπίτι των γονιών της και αργότερα έφερε στον κόσμο τον γιο τους, Μαξίμ.

Μιλώντας στο Houston Chronicle λίγο μετά τον γάμο της τον Φεβρουάριο του 2018, η ίδια είχε πει πως οι γονείς της δεν δημοσιοποίησαν ποτέ την βασιλική τους κατάσταση, αλλά πάντα ήξεραν τι σημαίνει να είσαι μέλος βασιλικής οικογένειας.
«Η ζωή μου είναι απολύτως φυσιολογική εκτός κι αν προσκληθούμε σε βασιλικούς γάμους. Το ταχυδρομείο μου μερικές φορές λέει ‘πριγκίπισσα Τατιάνα’. Αυτό που ήταν περίεργο ήταν όταν πήγα από το ‘πριγκίπισσα’ στο ‘κυρία’. Ήμουν πριγκίπισσα σε όλη μου τη ζωή» είχε δηλώσει.
- O Μπερνάρντο Σίλβα αποθέωσε τον Μόντριτς: «Είναι το ποδοσφαιρικό μου είδωλο»
- ΕΛΑΣ για Πετράλωνα και Ωραιόκαστρο: Η ανθεκτικότητα μιας χώρας δεν οικοδομείται μόνο με την αποτελεσματική επιχειρησιακή απόκριση
- Η Ουκρανία ζητά 6,6 δισ. ευρώ από το ταμείο «ειρήνης» της ΕΕ για στρατιωτική βοήθεια
- Μάρω Κοντού: Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο «Αττικόν» – Η κατάσταση της υγείας της
- Για πόσο θα αντιστέκονται οι Ευρωπαίοι στα κλιματιστικά;
- Πετράλωνα: Εισαγγελική έρευνα για την κατάρρευση της πολυκατοικίας – Ελεύθεροι οι 5 συλληφθέντες
- ΛεΜπρόν: «Ελπίζω να έκανα κάποιους περήφανους κατά την παραμονή μου στους Λέικερς» (pic)
- Συνέντευξη Τύπου του ΠΑΣΟΚ: «Ελλάδα 2.0» – Η χαμένη ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Gen Z: Η γενιά που [και να ήθελε] δεν φιλοδοξεί την ζωή των γονιών της – Ποιοι οι λόγοι](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-olly-3823489-1200x804-1-127x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 01.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/yong-chuan-tan-FPm5MGSqD3w-unsplash-1-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442