Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΝΒΑ : Σε 2 με 4 εβδομάδες θα ληφθεί η οριστική απόφαση για επανεκκίνηση

ΝΒΑ : Σε 2 με 4 εβδομάδες θα ληφθεί η οριστική απόφαση για επανεκκίνηση

Το ΝΒΑ είχε τηλεδιάσκεψη για την επανέναρξη της σεζόν, και όπως τόνισε ο Άνταμ Σίλβερ η οριστική απόφαση θα ληφθεί εντός 2-4 εβδομάδων

Οι συμμετασχόντες στη χθεσινή συνομιλία με τον κομισάριο του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, αποχώρησαν από την εικονική συνάντηση με την αισιοδοξία ότι η επανέναρξη του πρωταθλήματος βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Οι ιδιοκτήτες και τα στελέχη που έλαβαν μέρος στην τηλεδιάσκεψη ενθαρρύνθηκαν από την πρόοδο της Λίγκας ως προς την ελαχιστοποίηση του κινδύνου για την υγεία μετά την επιστροφή και τις θετικές συζητήσεις της Λίγκας με την Εθνική Ένωση Παικτών Μπάσκετ (NBPA) για την επιθυμία των παικτών να επανεκκινήσουν τελικά τη σεζόν.

Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν σε θέματα υγείας και ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένου του στόχου να κάνουν τους υπαλλήλους των ομάδων και τους παίκτες να νιώσουν άνετα με την ιδέα ότι, εάν κάποιος βρεθεί θετικός στον κοροναϊό, το πρωτάθλημα δε θα ξαναδιακοπεί.

Ο Σίλβερ, μάλιστα, τόνισε τα εξής: «Εάν ένα δείγμα αποδειχθεί αρκετό για να διακοπεί το πρωτάθλημα, τότε πιθανότατα δεν πρέπει να ακολουθήσουμε αυτόν το δρόμο».

Το ερώτημα όμως παραμένει: πόσα κρούσματα θα ήταν πάρα πολλά;

Αυτό είναι ένα από τα ερωτήματα που πρέπει να λύσουν οι εμπειρογνώμονες του NBA, του NBPA και των ιατρών τις επόμενες εβδομάδες, πριν η Λίγκα και το NBPA μπορέσουν να δώσουν το «πράσινο φως» για την επανέναρξη της σεζόν.

Μόλις το NBA επισημοποιήσει την επιστροφή στο παιχνίδι, η διοργανώτρια Αρχή έδειξε ότι το σχέδιο θα ήταν να τυποποιήσει τις δοκιμές κοροναϊού μεταξύ των 30 ομάδων, ανέφεραν πηγές.

Προς το παρόν, το NBA επιτρέπει στις ομάδες να χρησιμοποιούν μια ποικιλία δοκιμών.

Όσον αφορά το αν θα συμμετέχουν και οι 30 ομάδες στην επιστροφή ή μόνο οι ομάδες που είχαν μια θέση στα πλέι-οφ, ακόμη δεν υπάρχει απόφαση.

Το NBA ανέφερε στους ιδιοκτήτες διάφορους παράγοντες που σκοπεύει να μελετήσει τις επόμενες δύο έως τέσσερις εβδομάδες, πριν αποφασίσει για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024