Την παρέμβαση Μητσοτάκη για την κατάργηση της ρύθμισης που επιτρέπει τη ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων από τις σχολικές αίθουσες με τη χρήση καμερών, ζητά με νέα του παρέμβαση ο Αλέξης Τσίπρας.

Αντισυνταγματική

Μετά και την τοποθέτηση της Αρχής Προστασίας προσωπικών δεδομένων που διαψεύδει τους αρχικούς ισχυρισμούς της υπουργού Παιδείας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τη ρύθμιση αντισυνταγματική και ζητάει από τον πρωθυπουργό να μην επιτρέψει τη μετατροπή των σχολικών αιθουσών σε τηλεριάλιτι, όπως αναφέρει.

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας ζητάει την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου για την εκπαίδευση, τονίζοντας ότι μας γυρίζει στα χρόνια των μνημονίων και απορρίπτεται από την εκπαιδευτική κοινότητα.

Αναλυτικά η δήλωση Τσίπρα:

«Η κυβέρνηση επιμένει στην άκρως επικίνδυνη ρύθμιση για τη ζωντανή αναμετάδοση μαθημάτων από τις σχολικές αίθουσες και αυτό παρά το γεγονός ότι Υπουργοί της πιάστηκαν να λένε ψέματα για δήθεν συμφωνία με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Η Αρχή, όχι μόνο διέψευσε τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς για δήθεν έγκρισή της, αλλά υπογράμμισε ότι η εφαρμογή της διάταξης ενέχει υψηλή επικινδυνότητα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στηρίξει την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση υπό σαφείς προϋποθέσεις. Δεν πρόκειται όμως να αποδεχθεί την πρόθεση της κυβέρνησης για εγκατάσταση καμερών στα σχολεία, καθώς κάτι τέτοιο είναι παράνομο και απορρίπτεται από σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Μετά και τις μαζικές αντιδράσεις γονέων, καθηγητών, μαθητών αλλά και όλης σχεδόν της αντιπολίτευσης, ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει παρά να πράξει το αυτονόητο:

Να καταργήσει τώρα την αντισυνταγματική ρύθμιση που μετατρέπει τις σχολικές αίθουσες σε σκηνικό ριάλιτι και να αποσύρει το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε εν μέσω πανδημίας, το οποίο γυρνάει τη δημόσια Παιδεία πίσω στα χρόνια των μνημονίων».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο