Ανυποχώρητη είναι η κυβέρνηση στην εφαρμογή της τροπολογίας για την τηλεκπαίδευση και τη ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων με τον Στέλιο Πέτσα να χαρακτηρίζει προοδευτική σκουριά το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για κατάργηση της ρύθμισης ως αντισυνταγματικής.

Παραπληροφορεί

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει τα σχολεία κλειστά και παραπληροφορεί σχετικά με την τοποθέτηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας νωρίτερα είχε ζητήσει την παρέμβαση Μητσοτάκη για την κατάργηση της ρύθμισης που επιτρέπει τη ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων από τις σχολικές αίθουσες με τη χρήση καμερών, λέγοντας πως οι σχολικές αίθουσες δεν είναι τηλεριάλιτι.

Αναλυτικά η δήλωση Πέτσα:

«Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα και όχι να εφευρίσκει προβλήματα σε κάθε λύση.

Αυτό κάνει και στο πεδίο της εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κατάστασης που προκαλεί η πανδημία του κοροναϊού.

Τα ανοιχτά σχολεία είναι μέρος της ζωής των παιδιών μας. Και υποχρέωσή μας είναι να εξασφαλίσουμε, λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες των ειδικών, την ισότιμη πρόσβασή τους στην εκπαίδευση.

Θέλει κλειστά σχολεία

Ο κ. Τσίπρας θέλει κλειστά σχολεία. Αδιαφορεί για τις αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική και πνευματική υγεία των μαθητών και στη διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων σε βάρος των πιο ευάλωτων.

Κόπτεται δήθεν για τις συνθήκες στις σχολικές αίθουσες, ενώ το κόμμα του οργανώνει συναθροίσεις, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, αγνοώντας τις επιπτώσεις στη δημόσια υγεία.

Παραπληροφορεί για την ανακοίνωση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Η οποία χθες δήλωσε:

1ον) ότι είναι νόμιμος καταρχήν ο σκοπός της ταυτόχρονης διδασκαλίας σε μαθητές με φυσική παρουσία και σε άλλους μαθητές με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, όπως προβλέπεται στην πρόσφατη ρύθμιση, και

2ον) ότι το Υπουργείο Παιδείας είχε συμβουλευθεί την Αρχή πριν τη διαμόρφωση της ρύθμισης και ενσωμάτωσε συγκεκριμένες προτάσεις της.

Ο κ. Τσίπρας παραμένει ανεύθυνα ίδιος. Ταυτίζεται με τις πιο συντηρητικές αντιλήψεις τις οποίες μάλιστα θεωρεί «προοδευτικές». Προοδευτική σκουριά δεν υπάρχει.

Αγκαλιάζει τους λίγους συνδικαλιστές και υποτιμά τους πολλούς. Τους δασκάλους των παιδιών μας που απέδειξαν μέσα στην πανδημία, τι τιμή είναι να είσαι δάσκαλος. Είμαστε περήφανοι για αυτούς. Δεν τους κρύβουμε. Τιμάμε το έργο τους στην τάξη για να μην μείνει κανένα παιδί πίσω».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο